Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Агнешки пържоли в тестена кора по гръцкиАгнешки пържоли в тестена кора по гръцки
02 Март
Отцедете месото и го подсушете. Загрейте зехтина в голям тиган и запържете на висока температура месото от двете страни. Пресипете месото в плоска форма за суфле....
Вкусна тестена закускаВкусна тестена закуска
29 Януари
2
Приготвяме тестото и го оставяме да втаса. Може да използваме и готово тесто. Правим 4 топки от него и ги разточваме. Върху 2 от тях разпределяме продуктите за плънка и ги покриваме с останалите 2....
Лимоновата кора може да премахне болките в ставитеЛимоновата кора може да премахне болките в ставите
17 Юли
Всички знаем, че лимоните наистина са еликсир за здравето. Всъщност, вероятно знаете, че е чудесно да пиете сок от лимон сутрин преди закуска. Яденето на лимони всеки ден наистина ни дава здраве! Това е най-култивираният...
Тестена закуска с лютеницаТестена закуска с лютеница
04 Окт.
Поръсете в средата със сусам и сложете във фурна на 170 градуса за около 40 мин. Извадете намажете с масло и оставете леко да се охладят....
Маска c нишесте за около очитеМаска c нишесте за около очите
20 Май
Редовното използване на маската с нишесте и мед има способността да изглади и най-дълбоките бръчки около очи....
Маска за около очите с авокадоМаска за около очите с авокадо
19 Февр.
Тази маска за около очите с авокадо хидратира кожата и изглажда фините бръчките....
С какво може да бъде заместено месотоС какво може да бъде заместено месото
23 Май
1
В месото се съдържа изключително много енергия. Но ако искате да го замените, консумирайте риба. Тя е почти пълноценна замяна на месото, но съдържа по-малко желязо....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да се храним, ако искаме да намалим приема на тестени изделия?Как да се храним, ако искаме да намалим приема на тестени изделия?
30 Ноем.
Избирайте закуската си Много хора са свикнали да закусват с тестени изделия, току-що изкарани от фурната на любимата пекарна....
Вкусна тестена закуска с яйца и сиренеВкусна тестена закуска с яйца и сирене
10 Април
1
Преди да сложим за печене нашата вкусна тестена закуска, я намазваме обилно с подготвената заливка. Печете питката със сирене на 150 градуса около 45 минути. Към 20-та минута засилваме фурната на 180 градуса....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете. Печете на 220 градуса, около 1 ч. и 30 минути. Извадете гювеча, поръсете с парченца топено сирене. Захлупете и върнете за десетина минути във фурната....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям две супени лъжици доматено пюре, размито с вода, разбърквам и към продуктите връщам месото....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Какво може да излекувате, ако хапвате редовно орехиКакво може да излекувате, ако хапвате редовно орехи
16 Януари
Познаваме орехите главно като кулинарно изкушение. Ядка, която е вкусна както в натурален чист вид, така и като съставка на многобройни и разнообразни рецепти. Не бива обаче да пренебрегваме и лечебните ползи от ореха,...
Шаран в кораШаран в кора
06 Дек.
2
Оставяме малко да престои и от него приготвяме една кора. Намазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран. Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки....
Рибник в кораРибник в кора
10 Дек.
Омесете тесто от брашното, яйцето, сол и достатъчно вода, за да стане тестото твърдо. Оставете го да почине....
Шаран в кораШаран в кора
06 Дек.
2
Оставяме малко да престои и от него приготвяме една кора. Намазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран. Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки....
Забравете за месото, ако искате здраво сърцеЗабравете за месото, ако искате здраво сърце
12 Март
Забравете за месото, ако искате здраво сърце....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
В касерола се изсипва захарта, лимоновата кора и водата. Поставя се на умерен котлон, разбърква се, докато се разтопи захарта и се оставя да ври около 10 мин. Времето се измерва след завиране....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути. Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....