Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Агнешки пържоли в тестена кора по гръцкиОтцедете месото и го подсушете. Загрейте зехтина в голям тиган и запържете на висока температура месото от двете страни.
Пресипете месото в плоска форма за суфле....
02 Март
Вкусна тестена закускаПриготвяме тестото и го оставяме да втаса. Може да използваме и готово тесто.
Правим 4 топки от него и ги разточваме.
Върху 2 от тях разпределяме продуктите за плънка и ги покриваме с останалите 2....
29 Януари
2
Лимоновата кора може да премахне болките в ставитеВсички знаем, че лимоните наистина са еликсир за здравето. Всъщност, вероятно знаете, че е чудесно да пиете сок от лимон сутрин преди закуска. Яденето на лимони всеки ден наистина ни дава здраве! Това е най-култивираният...
17 Юли
Тестена закуска с лютеницаПоръсете в средата със сусам и сложете във фурна на 170 градуса за около 40 мин. Извадете намажете с масло и оставете леко да се охладят....
04 Окт.
Маска c нишесте за около очитеРедовното използване на маската с нишесте и мед има способността да изглади и най-дълбоките бръчки около очи....
20 Май
Маска за около очите с авокадоТази маска за около очите с авокадо хидратира кожата и изглажда фините бръчките....
19 Февр.
С какво може да бъде заместено месотоВ месото се съдържа изключително много енергия. Но ако искате да го замените, консумирайте риба. Тя е почти пълноценна замяна на месото, но съдържа по-малко желязо....
23 Май
1
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове:
Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да се храним, ако искаме да намалим приема на тестени изделия?Избирайте закуската си
Много хора са свикнали да закусват с тестени изделия, току-що изкарани от фурната на любимата пекарна....
30 Ноем.
Вкусна тестена закуска с яйца и сиренеПреди да сложим за печене нашата вкусна тестена закуска, я намазваме обилно с подготвената заливка.
Печете питката със сирене на 150 градуса около 45 минути.
Към 20-та минута засилваме фурната на 180 градуса....
10 Април
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Гювеч Да си оближеш пръститеСипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете.
Печете на 220 градуса, около 1 ч. и 30 минути. Извадете гювеча, поръсете с парченца топено сирене.
Захлупете и върнете за десетина минути във фурната....
16 Ноем.
1
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям две супени лъжици доматено пюре, размито с вода, разбърквам и към продуктите връщам месото....
05 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВарете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Какво може да излекувате, ако хапвате редовно орехиПознаваме орехите главно като кулинарно изкушение. Ядка, която е вкусна както в натурален чист вид, така и като съставка на многобройни и разнообразни рецепти. Не бива обаче да пренебрегваме и лечебните ползи от ореха,...
16 Януари
Шаран в кораОставяме малко да престои и от него приготвяме една кора. Намазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран.
Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки....
06 Дек.
2
Рибник в кораОмесете тесто от брашното, яйцето, сол и достатъчно вода, за да стане тестото твърдо. Оставете го да почине....
10 Дек.
Шаран в кораОставяме малко да престои и от него приготвяме една кора. Намазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран.
Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки....
06 Дек.
2
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)В касерола се изсипва захарта, лимоновата кора и водата. Поставя се на умерен котлон, разбърква се, докато се разтопи захарта и се оставя да ври около 10 мин.
Времето се измерва след завиране....
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаЗамесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути.
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май