Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаСместа се изсипва в тавичката на хлебопекарната....
07 Април
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
06 Април
Яйца на райета за ВеликденСтават бавно, но красиво на ивички.
Като изсъхне, мажем великденските яйца с намазнен с олио памук за блясък. Целта е да станат с различни цветове на чертички.
Яйцата на райета за Великден са готови....
05 Дек.
Питка за ГергьовденЩом шупне, сипваме в средата на пресято брашно, добавят се останалите продукти, като се отделя един жълтък за намазване.
Замесва се меко тесто и оставяме да втаса 30 минути, покрито с кърпа....
06 Май
3
Избелване на кокоши яйца за ВеликденИзползвайте този начин за избелване на яйца, за да се радвате на добри резултати след това при боядисване на яйцата....
17 Април
Пълнено агне на пещ за ВеликденНа сутринта на Великден на трапезата вече присъства топло и крехко агнешко....
08 Април
Плетен козунак на конци за ВеликденПечем козунака в предварително загрята фурна на 170 °C, като след 25-тата минута покриваме горната част и допичаме.
Боядисаното яйце ползвах за украса на плетен козунак на конци за Великден....
22 Април
2
Погача Слънце за ГергьовденПечем нашата погача в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути. Изважда се и намазваме с масло, за мека коричка!
Весел празник Гергьовден на всички именници!...
06 Май
Агнешко дробено за ГергьовденПече се на 180 градуса около 50 мин.
Хубаво е, когато се сгъсти да се разбърка....
18 Април
Усукана питка за ГергьовденОстаналото тесто разточете на голяма кора, намажете с масло и навийте на руло, рулото нарежете на рулца, с тях обиколете тавата, а където има повече място, може да сложите по 2....
29 Ноем.
Плетена пита за ГергьовденНавива се руло и нарязваме на триъгълници, които се нареждат върху хартия за печене по стените на тавата....
06 Май
Питка цвете за ГергьовденПремесва се отново и се дели на 8 равни части. Седем от тях се разточват на еднакви кори с големината на чиния....
06 Май
Питка подарък за ГергьовденTестото разделям на 5 топки и всяка разточвам на обла кора. Редя ги една върху друга, като ги мажа с масло без последната. Разрязвам ги на 8 без средата....
07 Май
7
Празнична пита за ГергьовденПодредете готовите листа по ръба на тавата на два реда.
5. Премесете останалото тесто и разточете на тънка кора, намажете с олио и навийте на руло.
6....
07 Май
Цветна пита за ГергьовденРазделя се на две части, едната по-голяма от другата. Голямата топка се разточва на кръгла кора и нарязваме на 8 триъгълника....
06 Май
2
Агнешка супа за ГергьовденНарежете агнешкото месо на дребни парчета, залейте със студена вода, кипнете и сварете до омекване на тих огън. Посолете и добавете ситно нарязания лук, ориза и маслото....
06 Май
Разкошно мезе за ГергьовденСлед като са добре сварени, отцеждаме от водата и нарязваме на парчета.
Поръсваме мезето със сминдуха и по необходимост със сол.
Поднасяме докато са още топли....
05 Май
Агнешка супа за специалните гости на ВеликденНе пропускайте да почистите от пяна при кипването, макар че когато месото се свари, бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и нарязва или накъсва на малки хапки....
17 Април
1
Агнешко със зелении на фурна за ВеликденОтново поставяме във фурната и печем агнешкото със зелении на фурна за Великден до желания загар....
09 Май
Кулинарни традиции за Великден по светаНа Великден всички се поздравяват с Христос Воскресе! и се борят с великденски шарени яйца.
За Великден в Италия се приготвя така нареченият традиционен сладкиш – Коломба Паскуале....
28 Април
Пухкава празнична питка за ГергьовденПече се около час на 170 градуса или до суха клечка.
Пухкава празнична питка за Гергьовден е звездата на празничната гергьовска трапеза....
06 Май