Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаМиникозуначета за Великден в хлебопекарна
07 Април
Сместа се изсипва в тавичката на хлебопекарната....
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър
06 Април
Козунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
Сладкиш за Великден с орехи и мармаладСладкиш за Великден с орехи и мармалад
13 Април
Сладкишът за Великден с орехи и мармалад е готов....
Яйца на райета за ВеликденЯйца на райета за Великден
05 Дек.
Стават бавно, но красиво на ивички. Като изсъхне, мажем великденските яйца с намазнен с олио памук за блясък. Целта е да станат с различни цветове на чертички. Яйцата на райета за Великден са готови....
Питка за ГергьовденПитка за Гергьовден
06 Май
3
Щом шупне, сипваме в средата на пресято брашно, добавят се останалите продукти, като се отделя един жълтък за намазване. Замесва се меко тесто и оставяме да втаса 30 минути, покрито с кърпа....
Торта за ГергьовденТорта за Гергьовден
19 Август
Тортата за Гергьовден е готова....
Избелване на кокоши яйца за ВеликденИзбелване на кокоши яйца за Великден
17 Април
Използвайте този начин за избелване на яйца, за да се радвате на добри резултати след това при боядисване на яйцата....
Пълнено агне на пещ за ВеликденПълнено агне на пещ за Великден
08 Април
На сутринта на Великден на трапезата вече присъства топло и крехко агнешко....
Плетен козунак на конци за ВеликденПлетен козунак на конци за Великден
22 Април
2
Печем козунака в предварително загрята фурна на 170 °C, като след 25-тата минута покриваме горната част и допичаме. Боядисаното яйце ползвах за украса на плетен козунак на конци за Великден....
Погача Слънце за ГергьовденПогача Слънце за Гергьовден
06 Май
Печем нашата погача в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути. Изважда се и намазваме с масло, за мека коричка! Весел празник Гергьовден на всички именници!...
Празнична питка за ГергьовденПразнична питка за Гергьовден
06 Май
Честит Гергьовден и ден на овчаря, бъдете здрави!...
Агнешко дробено за ГергьовденАгнешко дробено за Гергьовден
18 Април
Пече се на 180 градуса около 50 мин. Хубаво е, когато се сгъсти да се разбърка....
Печено агне за ГергьовденПечено агне за Гергьовден
03 Май
Печеното агне за Гергьовден е готово....
Усукана питка за ГергьовденУсукана питка за Гергьовден
29 Ноем.
Останалото тесто разточете на голяма кора, намажете с масло и навийте на руло, рулото нарежете на рулца, с тях обиколете тавата, а където има повече място, може да сложите по 2....
Плетена пита за ГергьовденПлетена пита за Гергьовден
06 Май
Навива се руло и нарязваме на триъгълници, които се нареждат върху хартия за печене по стените на тавата....
Питка цвете за ГергьовденПитка цвете за Гергьовден
06 Май
Премесва се отново и се дели на 8 равни части. Седем от тях се разточват на еднакви кори с големината на чиния....
Питка подарък за ГергьовденПитка подарък за Гергьовден
07 Май
7
Tестото разделям на 5 топки и всяка разточвам на обла кора. Редя ги една върху друга, като ги мажа с масло без последната. Разрязвам ги на 8 без средата....
Празнична пита за ГергьовденПразнична пита за Гергьовден
07 Май
Подредете готовите листа по ръба на тавата на два реда. 5. Премесете останалото тесто и разточете на тънка кора, намажете с олио и навийте на руло. 6....
Цветна пита за ГергьовденЦветна пита за Гергьовден
06 Май
2
Разделя се на две части, едната по-голяма от другата. Голямата топка се разточва на кръгла кора и нарязваме на 8 триъгълника....
Агнешка супа за ГергьовденАгнешка супа за Гергьовден
06 Май
Нарежете агнешкото месо на дребни парчета, залейте със студена вода, кипнете и сварете до омекване на тих огън. Посолете и добавете ситно нарязания лук, ориза и маслото....
Разкошно мезе за ГергьовденРазкошно мезе за Гергьовден
05 Май
След като са добре сварени, отцеждаме от водата и нарязваме на парчета. Поръсваме мезето със сминдуха и по необходимост със сол. Поднасяме докато са още топли....
Агнешка супа за специалните гости на ВеликденАгнешка супа за специалните гости на Великден
17 Април
1
Не пропускайте да почистите от пяна при кипването, макар че когато месото се свари, бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и нарязва или накъсва на малки хапки....
Агнешко със зелении на фурна за ВеликденАгнешко със зелении на фурна за Великден
09 Май
Отново поставяме във фурната и печем агнешкото със зелении на фурна за Великден до желания загар....
Кулинарни традиции за Великден по светаКулинарни традиции за Великден по света
28 Април
На Великден всички се поздравяват с Христос Воскресе! и се борят с великденски шарени яйца. За Великден в Италия се приготвя така нареченият традиционен сладкиш – Коломба Паскуале....
Пухкава празнична питка за ГергьовденПухкава празнична питка за Гергьовден
06 Май
Пече се около час на 170 градуса или до суха клечка. Пухкава празнична питка за Гергьовден е звездата на празничната гергьовска трапеза....