Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Три идеи за месни детски кюфтетаНе е ясно дали само поради симпатичната си закръглена форма или просто заради самия си вкус, но месните кюфтета са любимо ястие на децата....
19 Май
Три идеи за вкусни ястия с патладжанС патладжаните и тиквичките могат да се приготвят разнообразни и лесни ястия през топлата част от годината – няколко зеленчука, малко чесън и грил тиган и вечерята е готова....
21 Юли
2
Детски бисквити без захарРазбийте яйцето и мекото масло на пухкав крем. Постепенно добавете меда и пресятото брашно.
Накрая ароматизирайте с ванилия. Оформете гладко тесто и го увийте във фолио. Поставете го в хладилник за 1 час.
След това...
18 Юли
Три идеи за агнешки ястия, подходящи за децаЗа да Ви улесним обаче, ще Ви предложим 3 идеи за агнешки ястия, които освен че са много полезни, често се харесват дори и на децата. Разгледайте нашите идеи в горната галерия....
05 Юни
Детски Орео чийзкейк без печенеТози Детски Орео чийзкейк без печене е неустоимо изкушение....
07 Септ.
Пелмени без месоИзваждаме с решетъчна лъжица и сервираме пелмени без месо с разнопено масло....
11 Ноем.
Мусака без месоЗапържете нарязания ситно лук в сгорещено олио. Добавете измития ориз, разбъркайте няколко пъти и залейте с гореща вода, овкусете със сол, черен и червен пипер и сложете капака. Варете така ориза, докато набъбне.
След...
15 Ноем.
Лазаня без месоОбелете патладжаните и ги нарежете на кубчета. Прехвърлете ги в намазнена тава, добавете сол и черен пипер на вкус и сложете да се пекат за около 10 минути в загрята на 220 градуса фурна.
Извадете ги и добавете нарязаните...
29 Март
Пица без месоЗа тестото: всичко освен брашното с 1 гореща ч.ч. вода се залива и оставя покрито за 5 мин.
Брашното се изсипва в купа заедно с течната смес. Смесват се докато се получи тесто. Вече готовото тесто се покрива с кърпа и...
23 Април
Плов без месоПокрива се с капак и се вари първо на силен огън после на слаб без да се отваря капака. След около 15 минути се маха от котлона и се оставя с капака. Сервира се поръсен с нарязан магданоз....
08 Ноем.
Ориз с три вида месоПечете ориза с три вида месо на 200 градуса за около час.
След като оризът с месо е готов, извадете го от фурната и го покрийте с готварско фолио, докато изстине....
22 Дек.
Гюлбаши с три вида месоСлед изтичане на времето за печене на гювеча с месо(2 часа), изключвате фурната, отстранявате капака и оставяте гюлбаши с три вида месо във фурната за около 10 минути....
09 Март
Зеле с три вида месоНарязваме зелето и го слагаме в глинен гювеч. После слагаме подправките, сухия чесън и нарязания на ситно стрък праз.
Рендосваме моркова и го слагаме и него в гювеча, след това пасираме доматите в консервната кутия и...
17 Ноем.
Три вида месо със зеленчуциИзмиваме месото и го слагаме в купа. В отделен съд смесваме виното, пасирания чесън, розмарин на вкус, олио, черен пипер и сол.
С така получената марината поливаме месото и притискаме добре. Оставяме на хладно за 2 часа...
01 Ноем.
Винегрет с три вида месоМесото се сварява и се реже на ситно. Цвеклото се сварява, обелва се и се реже на ситно.
Киселата краставичка се реже на ситно и се смесва с цвеклото и месото.
Картофите се нарязват на едро и се добавят към месната...
06 Август
Сач с три вида месоМесото се нарязва на кубчета и към него се прибавят щипка сол и 1 с.л олио. Разбъркваме хубаво и слагаме в загретия глинен сач (сачът се слага на студен котлон, иначе ще се спука), често разбъркваме, за да не остане сурово...
04 Март
3
Капама с три вида месоНа дъното на гювеча се слагат ребрата, след тях започват да се редуват ред зеле, ред ориз, свинско месо- нарязано на хапки.
Подреждането се повтаря - зеле, ориз и пилешко месо, след това отново зеле, ориз - телешко месо...
07 Февр.
1
Руло с три вида месоНачукайте филетата, наредете ги 3 слоя, като започнете със свинското, по средата е агнешкото и завършите с пилешкото. Между всеки слой се разпределят листа салвия. Завържете ги с конец.
Загрейте зехтин в тиган и запържете...
27 Юли