Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Захарно тестоГотовото захарно тесто може да осветите с няколко капки сладкарска боя или да оставите така. Използвайте го за приготвянето на захарни фигурки, за покриване на сладкиши и торти, като го разточите и т.н....
19 Март
11
Фондан - захарно тестоСъхранява се до следващия ден на стайна температура, а не в хладилника фонданът - захарно тесто.
Тогава може да го премесите с още малко пудра захар....
29 Март
Фигурки от захарно тестоОцветете готовото тесто с подходящи бои за храна. Веднага завийте тестото с целофан, за да не изсъхне.
Разточете тестото на плота и оформете желаните фигурки....
02 Януари
Как се прави захарно тестоОхладеното тесто се замесва с малко брашно, като по време на месенето се добавя малко по малко и захарта, докато в един момент тестото не поеме цялото предвидено количество захар....
11 Април
5
Тънкости при готвенето с бутер тестоПри готвенето с бутер тесто трябва да се знаят някои тънкости, за да бъдат готовите ястия винаги не само вкусни, но и с добър външен вид....
11 Ноем.
Тесто с грисСлед това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
15 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Украса за торти от захарно тестоС помощта на захарното тесто можете да работите като с пластилин и да създавате различни видове сладки фигури, с които да украсявате тортите....
16 Март
1
Маджун от захарно цвеклоПочистете захарното цвекло. Настържете го на ренде. След това трябва да го изцедите напълно, като го пресовате.
Най-лесно е да се мине през мощна сокоизстисквачка, но традицията повелява всичко да се прави ръчно....
30 Септ.
6
Универсално тесто в хлебопекарнаСлагат се подред сол, захар, олио, брашно и накрая маята.
Маята не трябва да има допир до водата. Пуска се програма за тесто. При мен е 90 минути....
10 Дек.
3
Козуначено тесто в хлебопекарнаПрибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
06 Ноем.
Маслено тесто с яйцаМеси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....
11 Март
Маслено тесто с виноПрибавете захарта, бялото вино, солта и замесете гладко тесто. Оставете го да почине, увито във фолио на хладно. След това го разточете и го сложете в овална тавичка....
14 Ноем.
Пухкаво тесто с водкаДобавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто.
Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
25 Март
Универсално тесто с бираПроцедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто.
Оставете универсалното тесто с бира да удвои обема си.
Оформете питата по предпочитан от вас начин....
26 Юли
Да си направим курабии от захарно тестоЗа да си направим курабии от захарно тесто, е нужно първо да приготвим тестото. Захарното тесто се нарича още парено тесто (фондан) и е изключително подходящо за моделиране....
08 Септ.
Тиквеник с захарно-канелена коричкаСмесваме в друга купичка ½ ч.ч захар и ½ пакетче канела. Намазваме тиквеника с разтопеното масло.
Със захарно-канелената смес напръскваме тиквеника отгоре.
Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност....
30 Ноем.
Тънкости при приготвяне на перфектното тесто за тартПреди да се разбъркват брашното и захарта, купата, която ще използвате оставете за 15-20 минути в хладилник....
04 Май
Запарка от босилек за подпомагане работата на стомахаНародната медицина високо цени свойствата на босилека, които успешно подпомагат работата на стомашно-чревният тракт, запек, загуба на апетит, нервни разстройства и безсъние....
21 Януари
2
Тесто за соленкиДобавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота.
Готовото тесто разточете на лист и разрежете на правоъгълници....
24 Януари
Тесто за всичкоРецептата за това тесто е от книгата на Добрина Велкова „Соленки, сладки, кремове” от 1988 година, днес наричано Лудо тесто....
10 Септ.
1