Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да доживеем до дълбока старост: Съветите на лекаритеДълбоката и щастлива старост е мечта на всички, но за повечето хора възрастта над 80 години изглежда недостижима.
Най-дълголетният народ – японците, с лекота успяват да достигнат до тази възраст....
30 Януари
Лунатизма от дълбока древност до днесЛунатиците, тоест хората, които се разхождат насън, или по научному - сомнамбули (от латинското от лат. somnus - сън и ambulo - разходка), са известни от дълбока древност....
10 Февр.
Лазаня от А до ЯСлед почивката тестото ще е по-еластично. Набрашнете работната повърхност и след премесване разточете пласт с дебелина 0.5 см. Нарежете на правоъгълници с размер 20х14см....
16 Януари
Пилето, в което ще се влюбитеИзважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено.
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Как да съхраните здравината на костите си до дълбоки старини?Ето защо тук ще Ви покажем как можете лесно и ефективно да съхраните здравината на костите си до дълбоки старини и то без намесата на каквито и да е лекарства:
- За здравината на костната система най-важно е да си набавяте...
13 Юли
Яжте киви да живеете до дълбоки стариниНо когато дупките на ситото се запушат вследствие злоупотреба с алкохол, мазни храни, тютюн и стрес, това може да предизвика атеросклероза и да увеличи риска от инсулт, инфаркт, гангрена....
23 Февр.
1
Ягодов чийзкейк Ро СиПрез това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват до гладка смес, прибавя се и разбитата сметана и желатинът....
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Колската свръх дълбока сондаУчени, участвали в сондажа на Колската свръх дълбока сонда твърдят, че след 12 262-я метър устройствата отчитат странни вибрации....
27 Май
2
Яхния Да си оближеш пръститеЯхнията се вари до готовност.
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
26 Септ.
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
11 Юни
1
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
03 Март
1
Солена сьомга Направи си самОтглежданата във ферми сьомга се храни със специални смески (не знам колко са полезни), за да може месото й да става червено.
И така. Почистваме рибата (ако не е почистена)....
08 Февр.
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес....
18 Април
8
Откритие! С чаша вино ще запазим младостта сиТърсят се обаче технологии, чрез които ще се получава високо ново на ресвератрол, достатъчно, за да запази младостта за по-дълго....
21 Февр.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца се пекат във фурна, затоплена до 220 градуса, само на горен реотан до хрупкава коричка.
Сервират се със студена бира или червено вино!
Добър апетит!...
14 Септ.
1
Как да си направим домашна юфкаПечете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто.
Вече знаете как да си направите домашна юфка.
Добър апетит!...
12 Май
Украински борш по мой си начинКогато сложим и супата пак заври, ще видим, че зелето се издува, като покривче. Намаляваме огъня и чакаме да потъне. Изключваме, добавяме магданоз и копър и махаме от огъня.
Важно е да не преварим зелето....
14 Юни
Пълнена патица по моя си рецептаИзмиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
01 Април
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Ето как да запазите съвестта си чистаНадяваме се, че нашите съвети ще ви помогнат да запазите съвестта си чиста....
23 Дек.
Яжте броколи, за да запазите младостта сиРезултатите им са показали, че индолите помагат на червеите и мишките да запазят подвижността и издръжливостта си независимо от възрастта....
23 Август