Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Швейцарско сирене СбринцШвейцарско сирене Сбринц
30 Ноем.
История на сирене Сбринц Този вид сирене е едно от най-старите и известни сирена в Европа....
Швейцарско сирене АпенцелерШвейцарско сирене Апенцелер
28 Ноем.
Швейцарското сирене Апенцелер е едно от най-старите, известни и вкусни сирена в Швейцария....
Непознатите швейцарски сиренаНепознатите швейцарски сирена
03 Април
2
То е популярно като Зеленото швейцарско сирене. То зрее половин година и се продава във вид на срязан конус....
Най-популярните швейцарски сиренаНай-популярните швейцарски сирена
20 Април
Ето и кои са най-популярните швейцарски сирена, които човек трябва да опита: Ементал (Emmental) – със сигурност това е най-популярният млечен швейцарски продукт....
Швейцарско руло с кайсииШвейцарско руло с кайсии
27 Юни
1
Насладете се на швейцарско руло с кайсии с чашка вкусно кафе или мляко....
Швейцарско цвекло на фурнаШвейцарско цвекло на фурна
11 Юли
Прехвърлят се в тава и се заливат със бешамеловия сос и сиренето. Пече се около 25 мин, или докато сиренето се запече....
Швейцарско цвеклоШвейцарско цвекло
02 Юни
2
Истинският дом на Швейцарското цвекло е доста по на юг, в средиземноморския регион....
Галет де РоаГалет де Роа
25 Май
Печете Галет де Роа в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20-25 минут до кафяво-златист цвят. Охладете галета върху решетка за около 30 минути преди да разрежете френския сладкиш....
Пащел де НатаПащел де Ната
07 Май
2
Пащел де Ната е страхотен десерт!...
Tуту де фейжаоTуту де фейжао
01 Септ.
Накиснете боба в студена вода за една нощ. Отцедете и го сложете в тенджера, покрийте с вода и варете около 1 час. Щом бобът поомекне, го овкусете със сол. Загрейте олиото в тенджера и запържете лука и чесъна за 5...
Пастейш де НатаПастейш де Ната
28 Януари
1
В касерола поставяме захарта, водата, кората на лимона и варим за около 10-15 мин, докато стане на мехурчета. За яйчения крем, смесете нишестето с малко мляко и разбъркайте. Кипнете останалото мляко в тенджера на слаб...
Орчата де чуфаОрчата де чуфа
14 Окт.
Почистваме и измиваме зърната чуфа и ги потапяме в студена вода, докато водата се избистри. След това изцеждаме течността и я поставяме във блендер. Трябва да получим смес като мека паста. Добавяме водата към кашата...
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаСирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сирена
24 Ноем.
На френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо. Характеристики на сиренето Шаури Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
Флан Дулсе де лечеФлан Дулсе де лече
01 Окт.
Ако вашето дулсе де лече е по- гъстичко и ви е трудно да хомогенизирате сместа, ви препоръчвам да я разбиете в кухненски робот или блендер - на ниска до средна скорост за няколко секунди....
Дулсе де лече (кахета)Дулсе де лече (кахета)
23 Окт.
2
Така приготвено дулсе де лечето съхраняваме в хладилник до 1 месец, като можем да го използваме за направата на различни сладкиши, или просто да си го хапнем с лъжичка....
Хляб Пан де салХляб Пан де сал
31 Януари
Млякото се слага да кипне, дръпва се от огъня и се разбърква с маслото и захарта. Сместа се оставя да поизстине. Добавя се маята и се бърка, докато се разтвори. Слагат се солта, содата, бакпулверът и 4 чаени чаши брашно...
Къпкейк дулсе де лечеКъпкейк дулсе де лече
01 Юни
Напълнете дупките с крема от дулсе де лече и украсете къпкейковете с белия крем. Невероятно вкусните къпкейкове дулсе де лече са готови. По-добре ги приберете в хладилника за един час....
Къпкейк дулсе де лечеКъпкейк дулсе де лече
11 Февр.
За калпачетата от крем на тези къпкейкс дулсе де лече разбийте сметаната заедно със 3 пълни лъжици дулсе де лече....
Кафе Дулсе де ЛечеКафе Дулсе де Лече
30 Юли
След това оставете още толкова във водата, за да се охлади и едва тогава отворете Дулсе де Лече. За кафето ще са ви нужни 2 пълни с.л. Сварете кафето и го разбъркайте още горещо със захарта и Дулсе де лече....
СиренеСирене
11 Август
3
Колкото по-големи са дупките, толкова по-скъпо е сиренето, заради по-дългия период на зреене. Ементал също е швейцарско сирене и всеки гигантски сплескан диск се прави ръчно....
Здравословни ползи от швейцарско цвеклоЗдравословни ползи от швейцарско цвекло
06 Май
Швейцарското цвекло е растение, недотам популярно у нас. То се използва като познатите ни зеле, спанак, зелена салата и коприва. Швейцарското цвекло има ярко накъдрение зелени листа със сочни жилки....
Крем с Дулсе де лечеКрем с Дулсе де лече
28 Май
Кремът с Дулсе де лече е готов....
Чийзбрауни с Дулсе де лечеЧийзбрауни с Дулсе де лече
11 Септ.
Смесете крема сиренето с 1 яйце и разбъркайте с миксер до гладкост. Ако обичате по-сладки десерти, добавете към сместа и 1-2 с.л. пудра захар, но имайте предвид, че Дулсе де лечето е достатъчно сладко....
Руло с Дулсе де лечеРуло с Дулсе де лече
15 Май
1
Развийте внимателно и намажете сладкото руло с дулсе де лече (отделете малко за декорация на рулото). Завийте и ако излезе от краищата, оберете с нож. Рулото с Дулсе де лече е готово....
Торта с Дулсе де лечеТорта с Дулсе де лече
06 Март
Охладен, но не и студен се изсипва върху крема от Дулсе де лече. Украсява се по желание с крокан. Тортата се държи на студено. Източник: Вкусно с Йоли...