Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Запича или разхлабва царевицата?Много хора се притесняват отстомашен дискомфорт след консумацията на царевица, затова се питат запича или разхлабва царевицата.
Царевицата съдържа много фибри....
28 Окт.
Кивито разхлабва или запича?Кивито има изразени разхлабващи свойства, затова се препоръчва на хора, които страдат от запек. Честата употреба на този плод има благоприятно въздействие върху целия организъм....
12 Март
Шоколадът запича или разхлабва?Шоколадът има леко изразено разхлабващо действие, затова не се препоръчва да се консумира от хора, които страдат от диария, стомашни вируси или нервен стомах....
05 Окт.
Кашкавалът запича или разхлабва?Кашкавалът не е препоръчителен за онези нас, които имат проблеми с редовното изхождане, защото определено запича....
05 Окт.
1
Тиквата запича или разхлабва?Отговорът на въпроса е - тиквата не запича и има слабително действие!
Тиквата е наричана от мнозина Царица на есента. Това не е случайно....
05 Окт.
Крушата разхлабва или запича?Тя съдържа много по-малко киселини в сравнение с ябълката и е доста богата на растителни влакна, които я правят задължителен участник в здравословните диети....
02 Окт.
Разхлабващи и запичащи храниДруги храни – ориз, сирене, захар, спагети, бебешки каши, както и сварени яйца
Има и храни, които на различните организми действат по различен начин – при някои хора разхлабват, а при други запичат....
29 Окт.
3
Разхлабващ чай с джинджифилТози чай от джинджифил е средство, както за разхлабване, така и има мощен ефект за отслабване.
Опитайте и споделете!...
03 Май
Разхлабващ чай за възрастниОсвен че разхлабват, те имат антибактериално и очистващо действие, както и многобройни ползи за организма.
Приготвянето на чай е лесна работа и не затруднява никого, а благоприятното действие се усеща много бързо....
12 Септ.
Круша или ябълка сте?Има мъже, чиито тела могат да се оприличат с крушовидна форма, а телата на някои жени добиват овалите на ябълка, особено след менопаузата....
26 Окт.
Куркудена или клин чорбаМесото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо.
След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
14 Януари
3
Зимен или сиромашки тараторЗелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
08 Януари
Bomboloni или италиански поничкиМоже да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
21 Ноем.
Мушмулите разхлабват и успокояватВнимавайте обаче какви мушмули използвате, тъй като неузрелите плодове имат запичащ ефект – те са подходящи за лечение на стомашно-чревни разстройства....
12 Дек.
Храни, които запичатЕдин от най-добрите начини за предотвратяване на запек или за намиране на облекчение при запек е като се избягват храните, които го предизвикват. Ето списък на някои от най-честите виновници, които трябва да се опитате...
04 Ноем.
2
Мъфини с банан или ябълкаСмесваме двете съставки, като накрая прибавяме пюрирания банан и настърганата ябълка.
Всичко това разбъркваме добре.
Сместа сипваме в мъфините и поставяме във фурната да се печат за около 25 минути....
28 Март
Сепионет на тиган или плочаНамазнете с малко зехтин повърхността на тиган или плоча, загрейте на силен огън и щом започне да пуши леко, поръсете с едрата люспеста сол (ако не разполагате с такава, може да ползвате хималайска или най-обикновена)....
02 Юли
2
Кифлички с шоколад или мармаладНе се слага и кората от лимон и портокал, а пълнежът може да е от сирене и яйца или кашкавал.
Кифличките с шоколад или мармалад са страхотни, опитайте ги....
17 Дек.
Саламура от риба или месоМоже да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....
06 Дек.
Гевречета със сусам или макПоръсват се със сусам или мак.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.
Гевречетата със сусам или мак са много вкусни....
15 Дек.
Щирник или габровската зелена баницаДа поясня, че щирът расте като плевел по поляните, но е много полезен, а баницата с него става изключително вкусна. Казва се още амарант. Рецептата с щир е от моя габровски край.
В случая съм я направила със спанак. Нарежете...
19 Окт.
Свинско на тиган или сачПолзвам плитък тиган с голям диаметър (може да се ползва и сач).
Месото се нарязва с големина по желание, но задължително на тънко. Загрява се зехтинът (олиото) и се запържва месото докато промени цвета си.
Слагат...
24 Януари
2