Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Етикет: Как да се държим в японски ресторантСъщото важи и за японските ресторанти на местно ниво.
Ниска масичка и хранене на земята – това невинаги е задължително в японския ресторант....
15 Окт.
Робърт Де Ниро отваря японски ресторант в Черна ГораЛегендарният актьор Робърт Де Ниро и приятелят му, японецът Нобуюки Мацухиса, ще открият японски ресторант в Черна гора....
17 Май
Натто - непознатата японска хранаТази интересна японска храна е естествен източник на пробиотици. Освен че подобряват храносмилането, те укрепват и имунната система....
10 Дек.
Японски оризОризът се измива и сварява във водата, след което отново се изплаква със студена вода и си оставя да се отцеди. Към него се добавят грахът и царевицата, но отцедени от сока на консервите.
Настъргва се половин морков и...
29 Март
1
Японски омлетРазбиваме яйцата със соевия сос и оризовия оцет. Загряваме олио, загребваме с черпак от сместа и пържим като за тънки палачинки.
Когато яйцата се захванат, прегъваме единия и другия край към средата.
Върху тях сипваме...
26 Юни
Японски палачинкиОпитайте нещо по различно от традиционните палачинки, като си направите японските палачинки, които са много пухкави и леки.
Разбърквате в купа яйцата, захарта и меда до стопяване на захарта....
19 Април
2
Японски бисквитиВ купа разбиваме брашното, захарта, солта и сусама. Добавяме студеното масло и жълтъка и разбиваме докато удвои обема си.
Разделяме тестото на две и го оставяме да почине за 30 минути. Оформяме го на руло и режем на тънки...
22 Февр.
Кюфтета за бургери от ресторант за бързо храненеБеконът се пържи в голям тиган, докато стане хрупкав, след което се отцежда върху домакинска хартия.
3 с.л. от мазнината в тигана се прехвърлят в огнеупорна купа и тя се слага в хладилника.
Смесете в голяма купа хляба...
02 Април
Дория - западна храна в японски стилС други думи - това е западна храна в японски стил. Когато чух за това ястие, в началото мислех, че Дория е италианско ястие, но очевидно не е!...
08 Март
Смути със супер храниРазбийте в блендер кокосовата сметана, замразените малини и 1 банан. Налейте сместа в купа.
Добавете отгоре нарязан на филийки 1 банан, пресните малини и боровинки.
С помощта на нож притиснете шипките, за да излезе...
03 Септ.
2
Японски крем карамелИзвадете, охладете и сервирайте студен японския крем карамел.
За любителите на крем карамела, ето и вариант за класически крем карамел....
17 Май
Домашни японски сладкиРазбиваме жълтъците с вилица и добавяме захарта. Разбиваме 1-2 минути и сипваме сухото мляко и нишестето. Разбъркваме и размесваме с пръсти. Трябва да се получи меко лепкаво тесто.
Разделяме го на 2 части. Към едната...
08 Ноем.
Пиле по японскиНарязваме пилето на дребно и го запържваме в сгорещеното олио, подправяме със сол и черен пипер.
Доливаме сакето и бульона и задушаваме на слаб огън под капак до готовност.
Сервираме поръсено с магданоз....
25 Юли
Пухкавите японски палачинкиЯпонските палачинки са с малко продукти, но имат своята специфика в приготвянето.
За целта двете яйца се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с млякото на хомогенна смес....
28 Февр.
3
Пухкав японски омлетЗа този пухкав японски омлет разделете жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавете солта, разбъркайте и оставете настрани.
Белтъците със захарта разбийте на сняг....
02 Януари
Японски палачинки окономиякиГотовите японски палачинки окономияки се сервират със сос по избор или домашен окономияки сос....
29 Януари
Японски кифлички хокайдоНамазват се с разбит жълтък и се пекат японски кифлички хокайдо на 180°C до готовност....
09 Дек.
1
Японски дунапренен чийзкейкГотовият японски чийзкейк се изважда, освобождава внимателно от формата и хартията за печене. Охлажда се и се поднася със сладко или пудра захар....
03 Окт.
5
Спагети по японскиВ тенджера се сгорещява олиото и се задушават лука и чесъна, добавя се пилешкото филе, моркова, картофите и пипера и се пържи с разбъркване. Добавя се кърито и джинджифила. Добавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се...
22 Април
Месо по японскиНарежете месото на тънки ивици и го сложете в йенска тава или дълбок глинен съд.
Смесете всички продукти без зехтина и залейте месото, разбъркайте и оставете да се маринова за половин час.
Загрейте зехтина в уок или...
02 Дек.