Когато гостуваме на различни страни и култури, е добре поне бегло да се запознаете с месните традиции и обичаи. Япония е страната, която най-отявлено държи на честта и почитанието и има едни от най-непоклатимите правила при хранене. Не ги ли спазвате, рискувате да си навлечете гнева на домакините си. Същото важи и за японските ресторанти на местно ниво.
Ниска масичка и хранене на земята – това невинаги е задължително в японския ресторант. Когато са в Западния свят, азиатците се съобразяват с местните маниери на хранене. В отговор очакват клиентите също да покажат своето уважение към японската култура и кухня.
Когато отидете на японски ресторант, то трябва да сте готови да се сблъскате с някои от съществените разлики в етикета. Някои от тях са в тотален разрез с общоприетите за Запада. Вижте в галерията ни кои са нещата, на които трябва да обърнете внимание:
Коментари