Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Кандиране

Какво е значението на Кандиране? Виж какво значи Кандиране в кулинарния речник на сайта.
Кандиране
Снимка: marcheva14

Кандиране е озахаряването на плодове. Най-подходящи за кандиране са цитруси като лимони и портокали /включително и техните кори/, череши, както и всички по-твърди плодове.

При кандирането плодовете се потапят и варят в захарен сироп, после се отцеждат и отново се поставят в захарния сироп - обикновено за около 24 часа.

Тази процедура се повтаря 5-6 дена, докато плодовете и корички се напоят много хубаво със сиропа. След това се оставят да изсъхнат и се съхраняват на хладно.

По този начин те се консервират и се използват за различни сладки изкушения.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен