Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен»Моите форумни постове
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни постове

АнонименНякой знае ли рецептата за чорбаджийска запеканка?
Рецептата е тук, от gotvach.bg Чорбаджийска запеканка Необходими продукти: свинско месо - 300 г, бекон - 150 г, масло - 2 с.л., олио - 2 с.л., ракия - 20 - 30 мл, лук - 1 главичка, чушки - 1 червена, чорбаджийски чушки - 4 бр. от буркан, домати - 1 бр., кашкавал - 150 г, сол, черен пипер, чубрица - на вкус Приготвяне на Чорбаджийска запеканка Нарежете свинското на хапки, загрейте маслото и олиото в тиган и запържете месото с нарязания бекон, докато си промени цвета. Залейте с ракията и изчакайте алкохолът да се изпари. След това прибавете нарязания на полумесеци лук и парчета чушки. Разбъркайте и запържете, като добавите след това и чорбаджийските чушки заедно със сока им. Накрая добавете нарязания на парченца домати и овкусете с подправките. Прехвърлете всичко в глинен съд (може и сач) и пъхнете да се изпече във фурната до готовност. 5-10 минути преди да извадите ястието, добавете нарязан кашкавал на филийки и изчакайте да се позапече. Поднесете чорбаджийската запеканка веднага с чаша червено вино. Подходящи са сортовете Широка мелнишка лоза, Мавруд, Каберне фран, Рубин, Сира.
АнонименАмериканска храна в България
Ами, все повече европейски държави се усещат и забраняват тези изключително вредни храни. Но нали в България обичайно сме с около 20 години назад от всички, та не знам....
АнонименПтиче гнездо от кайма
Бързо руло стефани :blush: