Нина Иванова Иванова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти614Статии39СъветиКоментари91Форумни теми5Постове във форума112За менИзпрати съобщениеточки20337
През зимата доматен сок или домашно приготвени домати в буркани, лятото с пресни. Макар, че понякога като бързам и лятото може да ползвам консервирани (обелени), тъй като обичам доматите обелени и докато ги обеля пресните и може да се наям с нещо друго и да не дочакам това което правя
Аз приготвям с машина. Купих си малка, непозната за мен марка, но върши добра работа. Чела съм някъде по рецепти че и без машина става добре сладоледа но трябва да се вади от хладилника и да се разбърква добре през половин час. Не съм пробвала така.
Да пиша я веднага: Andrew James AJ 0168KC
1.45 литра е. Да разкажа малко повече..Има съд който се слага във фризер за най- малко 8 часа (за да замръзне течността в стените на контейнера ). Колкото по замръзнал, толкова по-добре. Прави се сладоледа, рецепти от Интернет съм извадила (имам и ту к качена рецепта). Като изстине (ако се прави с яйца и е топъл) се изсипва в замръзналия контейнер и машинката започва да го бърка. До 45 мин. сладоледа е налице в доста гъсто кремообразно състояние. Забелязала съм (само 3 пъти съм я ползвала откакто я купих) че колкото е по-замръзнал контейнера става и по-бързо. Тъй като става обаче като леко разстопен сладолед го слагам след това за някой час и във фризер да замръзне съвсем. Има и книжка с рецепти но още не съм правила от тях. Струва 45 лв. От сайт в Интернет я купих но съм чела че и Лидл са пускали малки машинки.
Чипс-не. Но царевички (Зайо-Байо) давам от време на време. То и да не давам ходят да просят по другите родители в градинката и се принуждавам да купя и да дам...
Опитвам се но не ми се получава. Както се казва, отворихме кутията на Пандора с шоколада и сега се реве постоянно за шоколад. Другото което обичат са бисквити от всякакъв вид и Пингуи. Уж ограничавам ама не минава ден без нещо сладко...
Обичам българско краве сирене и кашкавал. От чуждите - пармезан и моцарела. Синьо не обичам - само веднъж на пица ми е харесало..вероятно има и други хубави комбинации, които не съм опитвала
Харесвам много предаването и го следя с интерес. Гледала съм всички американски сезони и нашите шефове го копират доста (не и рецептите тъй като там има специфични продукти). В миналия наш сезон имах любимци - Стефчо, Каролина и Ву, в този още нямам любимци...Ву го срещах 3 пъти от тогава и му се радвам много, даже опитах сандвичите които предлага (отвори заведение за сандвичи Uvu) и са доста екзотични и вкусни и пикантни
Пица и паста всякакви От десертите много искам да ям Каноли (ама в Италия тук съм яла, но не знам доколко се приближава)
При мен са солени слабости - пица и всякакъв вид паста ( ама солена, макарони със захар и мляко не понасям)
Опитвам се да възпитавам (тъй като аз не обичам много плодове и зеленчуци). Старая се да поднасям плодове и зеленчуци та дори им правя показно нищо че не съм фен само и само да ядат и не само сега а и в бъдеще. Естествено без насилие но прилагам леко изнудване понякога
Ние правим всяка година. Освен че по-малко време се варят друго специфично не знам. Аз и с кристали ги правя и са много красиви.
От 3 до 5 мин. Вероятно и при 3 мин. са готови, но слагам обикновено и кристали, а те пък от своя страна имаха някакви минути да стоят във водата с яйцата та със сигурност пресрочвам варенето
Не съм, но имам една рецепта за сладолед на която много се точа (от чужд сайт) в която се слага 100 гр. натрошена медна пита (каквото и да означава това). Винаги съм мислила че медната пита е мека, но в рецептата пише да се натроши на малки парченца с точилка...
В нас винаги има някакъв вид паста. Това е нещото което приготвям като няма нищо за вечеря или сандвичи (ама тях не ги броя за готвене ).
Само с вино - и то зависи от рецептата дали бяло, или червено. За сос Болонезе например използвам червено вино, за пържоли със сметана - бяло вино и тн. С бира не съм готвила.
Пържени с всякакви сосове - доматен, с кисело мляко, само с оцет и олио, чесън и копър. Но най-най обичам кюфтета от тиквички и пак пържени....
Купувала съм единствено за близначките ми като бяха бебета и захранвах...ама човек никога не е сигурен какво купува.
По принцип когато съм правила съм взимала рецепти от Нета, но запомних рецептата от Master Chef, тъй като шефовете поздравиха дамата която беше направила най-добрия сос Бешамел. Тя каза следното : "60 грама масло, около 60 грама брашно, 500 мл. прясно мляко, щипка индийско орехче, щипка бял пипер и щипка сол". Разтопяваш маслото на умерена температура, изсипваш брашното и го запържваш с непрекъснато бъркане до златисто. Добавяш на струйка топлото мляко като продължаваш да бъркаш. Овкусяваш с подправките и готово. Аз го правя с бъркалка (за разбиване на белтъци), не с дървена лъжица и избягвам бучките