Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Нина Иванова ИвановаНай добрата рецепта?
На първо място по името (дава насоки какво съдържа основно рецептата) и снимката. След това чета съдържанието и приготвянето и отмятам или за готвене или за пропускане
Нина Иванова ИвановаНов формат на кулинарния ни конкурс с мноого награди
Идеята е просто страхотна! Подкрепям и поздравления!
Нина Иванова ИвановаНе мога да сготвя... ?
Аз поширани яйца не мога да направя...какви ли не варианти съм пробвала и не и това е. Искам яйца Бенедикт да направя....е не съм се отказала де
Нина Иванова ИвановаВафлени кори - търся изпитана рецепта
И аз се интересувам и ще следя с интерес. Предполагам някаква машинка за печенето трябва, нещо като тостер, като гофретник.
Нина Иванова ИвановаКакво обичате да готвите през лятото - по-прости или по-сложни рецепти???
Да точно, по точно не можа и да го кажеш Сия. Пример: Вчера сутринта правих 4 вида сандвичи, с по-качествен колбас и сирене за децата че са малки и не им даваме още всичко, за възрастните - едни сандвичи по меки щото зъбите чувствителни, други сандвичи с еди какво си защото нещо си...Ми трябва ли да ги кача всички? 30 мин - 4 вида. Е това 4 рецепти ли са? Днес имахме освен другите неща които готвих, пържени тиквички. Е трябваше ли например да ги поръся с розова хималайска сол и да имам нова рецепта? Няма нищо лошо в ежедневните бих казала, а не прости рецепти. Просто не трябва да пълним сайта с тях.
Нина Иванова ИвановаКакво обичате да готвите през лятото - по-прости или по-сложни рецепти???
Ми то администраторите не са пъдари, че да проверяват на всички пържените тиквички и картофки дали точно тези ги има. То и ние малко от малко трябва да им помагаме.
Нина Иванова ИвановаИмате ли си кулинарен тефтер?
Нямам, гледам всичко да е в електронен вариант. Даже кулинарен блог имам, но не съм писала скоро, защото нямам време. Рецептите, които пробвам ги качвам тук.
Нина Иванова ИвановаКакво бихте готвили, ако сте на почивка?
Макар готвенето да ми е слабост, на почивка ако съм не готвя. Обикновено съм в друг град(или държава) и се стремя да опитам типични за там храни...пържените картофи и в нас мога да си ги пържа и ям
Нина Иванова ИвановаДайте идея какво може да се сготви със сварените останали яйца?
Предястие - пълнените варени яйца. Разполовява се яйцето, маха се жълтъка и стрива с другите неща от плънката например печена червена чушка и маслини и после с плънката се пълнят. Или с друга плънка на вкус и някакъв сос нещо с горчица и майонеза.. Шотландски яйца - яйцата са облечени в кайма. Това се сещам на първо четене а и руло Стефани ама то е подобие на горното.
Нина Иванова ИвановаГотвили ли сте агнешки котлети?
Хи хи като се има предвид че навсякъде в готвеното сложих по някоя минута от мен че и аз кървави не ги обичам в интерес на истината на вкус добре и не е сурово...ама рязането ме съсипа просто.
Нина Иванова ИвановаГотвили ли сте агнешки котлети?
То проблемът не беше в оголването а в нарязването. Реших цяло парче с 4 котлетчета да го сготвя и после да нарежа ( така ставало по-крехко).Обаче толкова е трудно, че ми трябваше сатърче. Възможно е костта която ги съединява да е била по-дебела, обаче голям зор видях докато ги нарежа. Изпада ми билковата коричка и ги насякох грозно от зор. Това имах предвид, че в Мастър шеф не съм видяла някой да си е застъпил с крак котлетите и да се пъне при рязането на вече сготвени котлети Следващият път ще разпитам в месарницата, че тези майка ги беше купила, и аз за пръв път готвих агнешки котлетчета и представа си нямам как се режат, но не е възможно да е толкова трудно.
Нина Иванова ИвановаГотвили ли сте патешко магре?
Благодаря за рецептата Мари! Със сигурност ще пробвам да сготвя патешко магре и ще имам тази рецепта в предвид
Нина Иванова ИвановаКакви десерти приготвяте за Великден, освен традиционните козунаци
Аз правя меденки в тематични форми на яйца, пилета, зайчета и тн. и ги украсявам с фондан или захарна глазура.
Нина Иванова ИвановаТрябва ли да се преварява водата за бебета?
До 6 месеца преварявах, после минахме на Бебелан (не се преварява и доколкото знам и може и съвсем от бебешка възраст да се ползва ама аз все пак преварявах), и сега са на изворни с розов етикет.
Нина Иванова ИвановаКак да използвам пащърнак?
Не го харесвам,майка го харесва и слага в супи. Бях страшно учудена как двете ми щерки го ядяха като ги захранвах с него
Нина Иванова ИвановаКолко яйца боядисвате за Великден?
Ние около 35-40 обикновено, майка боядисва първия тур, после аз...за да не се бутаме . Обикновено в Събота, тъй като сме рано на работа и просто няма кога...
Нина Иванова ИвановаКакви традиционни храни се приготвят във вашия край за Великден?
В нас се готви обикновено агнешко месо и дроб сърма, правя козунак а за в работата за подаръци правя бисквитки украсени с фондан или айсинг във форми на яйца, зайчета и прочие...
Нина Иванова ИвановаКаква е разлика между еклери и профитероли?
Мисля че профитеролите са малки и кръгли и се сервират върху или с някакъв сос а еклерите са обикновено продълговати и по-големи