Нина Иванова Иванова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти614Статии39СъветиКоментари91Форумни теми5Постове във форума112За менИзпрати съобщениеточки20337
Най добрата рецепта?
На първо място по името (дава насоки какво съдържа основно рецептата) и снимката. След това чета съдържанието и приготвянето и отмятам или за готвене или за пропускане
Нов формат на кулинарния ни конкурс с мноого награди
Идеята е просто страхотна! Подкрепям и поздравления!
Не мога да сготвя... ?
Аз поширани яйца не мога да направя...какви ли не варианти съм пробвала и не и това е. Искам яйца Бенедикт да направя....е не съм се отказала де
Вафлени кори - търся изпитана рецепта
И аз се интересувам и ще следя с интерес. Предполагам някаква машинка за печенето трябва, нещо като тостер, като гофретник.
Какво обичате да готвите през лятото - по-прости или по-сложни рецепти???
Да точно, по точно не можа и да го кажеш Сия. Пример: Вчера сутринта правих 4 вида сандвичи, с по-качествен колбас и сирене за децата че са малки и не им даваме още всичко, за възрастните - едни сандвичи по меки щото зъбите чувствителни, други сандвичи с еди какво си защото нещо си...Ми трябва ли да ги кача всички? 30 мин - 4 вида. Е това 4 рецепти ли са? Днес имахме освен другите неща които готвих, пържени тиквички. Е трябваше ли например да ги поръся с розова хималайска сол и да имам нова рецепта? Няма нищо лошо в ежедневните бих казала, а не прости рецепти. Просто не трябва да пълним сайта с тях.
Какво обичате да готвите през лятото - по-прости или по-сложни рецепти???
Ми то администраторите не са пъдари, че да проверяват на всички пържените тиквички и картофки дали точно тези ги има.
То и ние малко от малко трябва да им помагаме.
Имате ли си кулинарен тефтер?
Нямам, гледам всичко да е в електронен вариант. Даже кулинарен блог имам, но не съм писала скоро, защото нямам време. Рецептите, които пробвам ги качвам тук.
Какво бихте готвили, ако сте на почивка?
Макар готвенето да ми е слабост, на почивка ако съм не готвя. Обикновено съм в друг град(или държава) и се стремя да опитам типични за там храни...пържените картофи и в нас мога да си ги пържа и ям
Дайте идея какво може да се сготви със сварените останали яйца?
Предястие - пълнените варени яйца. Разполовява се яйцето, маха се жълтъка и стрива с другите неща от плънката например печена червена чушка и маслини и после с плънката се пълнят. Или с друга плънка на вкус и някакъв сос нещо с горчица и майонеза..
Шотландски яйца - яйцата са облечени в кайма.
Това се сещам на първо четене а и руло Стефани ама то е подобие на горното.
Готвили ли сте агнешки котлети?
Хи хи като се има предвид че навсякъде в готвеното сложих по някоя минута от мен че и аз кървави не ги обичам в интерес на истината на вкус добре и не е сурово...ама рязането ме съсипа просто.
Готвили ли сте агнешки котлети?
То проблемът не беше в оголването а в нарязването. Реших цяло парче с 4 котлетчета да го сготвя и после да нарежа ( така ставало по-крехко).Обаче толкова е трудно, че ми трябваше сатърче. Възможно е костта която ги съединява да е била по-дебела, обаче голям зор видях докато ги нарежа. Изпада ми билковата коричка и ги насякох грозно от зор. Това имах предвид, че в Мастър шеф не съм видяла някой да си е застъпил с крак котлетите и да се пъне при рязането на вече сготвени котлети Следващият път ще разпитам в месарницата, че тези майка ги беше купила, и аз за пръв път готвих агнешки котлетчета и представа си нямам как се режат, но не е възможно да е толкова трудно.
Готвили ли сте патешко магре?
Благодаря за рецептата Мари! Със сигурност ще пробвам да сготвя патешко магре и ще имам тази рецепта в предвид
Какви десерти приготвяте за Великден, освен традиционните козунаци
Аз правя меденки в тематични форми на яйца, пилета, зайчета и тн. и ги украсявам с фондан или захарна глазура.
Трябва ли да се преварява водата за бебета?
До 6 месеца преварявах, после минахме на Бебелан (не се преварява и доколкото знам и може и съвсем от бебешка възраст да се ползва ама аз все пак преварявах), и сега са на изворни с розов етикет.
Как да използвам пащърнак?
Не го харесвам,майка го харесва и слага в супи. Бях страшно учудена как двете ми щерки го ядяха като ги захранвах с него
Колко яйца боядисвате за Великден?
Ние около 35-40 обикновено, майка боядисва първия тур, после аз...за да не се бутаме . Обикновено в Събота, тъй като сме рано на работа и просто няма кога...
Какви традиционни храни се приготвят във вашия край за Великден?
В нас се готви обикновено агнешко месо и дроб сърма, правя козунак а за в работата за подаръци правя бисквитки украсени с фондан или айсинг във форми на яйца, зайчета и прочие...
Каква е разлика между еклери и профитероли?
Мисля че профитеролите са малки и кръгли и се сервират върху или с някакъв сос а еклерите са обикновено продълговати и по-големи