Моите форумни теми

Нина Иванова ИвановаВреме за приготвяне?
Здравейте! Интересувам се посочвате ли във времето за приготвяне например време за втасване на тестото или време за мариноване на месо? Когато трябва да го посоча много се чудя...Като четох няколко рецепти за тестени изделия тези дни и ми се струва че не се посочва. Може и аз да греша де и да трябва да се посочи само техническото време на самото действие.За време за готвене посочвам времето за топлинна обработка. Хубав ден!
Нина Иванова ИвановаГотвили ли сте агнешки котлети?
Готвили ли сте агнешки котлети и как? Нарязани или цели? За първи път днес готвих и ги готвих цели. Така видях че правят в MasterChef... да ама обаче като дойде времето да ги нарежа и голям зор видях...Сигурно си има някаква техника. Не съм видяла в MasterChef някой като мен с пот на чело да се мъчи да нареже котлетите когато станат готови. Бях ги застъпила имам чувство с крак...
Нина Иванова ИвановаГотвили ли сте патешко магре?
Готвили ли сте патешко магре? Гледам в MasterChef се изтрепват да го готвят и нещо съм се запалила да пробвам...Ако някой е готвил да сподели по специфични моменти и тънкости, моля!
Нина Иванова ИвановаКаква е разликата според вас между гърне и гювеч?
Има ли според вас разлика във вкуса на приготвените ястия в гювеч и в гърне или разликата е само във формата (Едното е по разлато - гювеча, а гърнето по-дълбоко.)
Нина Иванова ИвановаИмате ли запазени семейни рецепти?
Имате ли запазени/предадени от вашите родители/баби и дядовци рецепти които обичате и ще предадете на своите деца? Как ги съхранявате - помните ги, в тетрадка, кулинарен блог, сайт?