Нина Иванова Иванова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти614Статии39СъветиКоментари91Форумни теми5Постове във форума112За менИзпрати съобщениеточки20337
Винаги с прясно мляко. Ако нямам - не правя . Наскоро ми попадна рецепта за палачинки с кокосово мляко и кокос и ще ги пробвам когато имам време..
Не използвам и аз маргарин ама съм правила една две рецепти в които е имало..иначе за съжаление обичам доста вредни храни...
Да, то пак е обвързано с формата. Гърнето е по-дълбоко и затова е за ястия с повече течност. Ще си купя гърне (имам само гювеч) да пробвам А в нета четох разни мнения, че едното се запечатвало с тесто и тн. Ама според мен ако решиш и с двете можеш да готвиш ястия които се запечатват с тесто..
Едната ми баба прави страхотни гюзлеми и кекс, е колкото и да я гледам и чета рецепти не мога да ги направя същите. Другата пък правеше перфектни погачи и баници и така и не се научих да ги правя като нея. Успокоявам се че поне любовта към готвенето съм наследила от нея.
И аз не обичам шоколад с мента (но го смятам за класика). Предпочитам го с карамел или с ядки, с морска сол или лют .
Смути специално не, но в къщи си правим всякакви сокове в зависимост от това какъв сезон е и какво има на пазара.
Постила съм два пъти. Първият път свалих 5 кг., а втория не знам, тъй като не се измерих. По-важното е че тогава разбрах, че месото не ми липсва толкова (преди постите мислех че без месо на масата не мога да се нахраня). Липсваха ми много сиренето и кашкавала.
Аз готвя нови ястия, които досега все не съм имала възможност и бях приятно изненадана какви вкусни неща могат да се получат. Харесвам тематичните седмици, те ме карат да търся и да готвя ястия за които все не имало време.
Не съм. Ама бих го сготвила ако някой ми го даде естествено подготвен за готвене (не бих го убила, макар че не се знае на самотен остров какво може да се случи )
Аз на брускети и паста също но и аз не го харесвам и не го ползвам често макар и да съм правила това онова...А иначе обичам босилек..
Питам, защото ми е интересно предават ли се рецепти през поколенията и как в днешния компютърен свят. Едната ми баба правеше страхотна баница (така и не се научих да я правя, а баба вече я няма). Та се чудя как и искам да съхраня изпробвани любими на семейството ми рецепти на които да науча (ако имат желание де) щерките ми.