Нина Иванова Иванова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти614Статии39СъветиКоментари91Форумни теми5Постове във форума112За менИзпрати съобщениеточки20337
Катя, кулинарният конкурс е свързан главно с готвене...не с чат по цял ден. Валентин последните дни от месеца направо го беше обърнал на машинопис, което за мен не е правилно. Готвенето и снимането е полагане на труд, не писането по цял ден и то без да се казва нещо смислено. А и понеже работата ми е свързана с наблюдателност (без да се обиждаш но не мога да се стърпя вече), мисля че с Валентин имате много общо. Искате да печелите с коментиране, а един от най-светлите празници написахте с грешка. Кате, Великден се пише с "к", не с "г". И Валентин го беше написал с "г" и то не еднократно. Поне като ще се борите с коментиране (а не с готвене), нека да е правилно написано.
Аз наблягам на хляб 100 зърна (пише че е без брашно и всъщност не се знае колко е изкуствен и фалшив) и пълнозърнести. Но останалите в къщи ядат бял хляб. То и аз на питка не отказвам, и добре че по-рядко правя...Иначе най-голямата ми слабост са тестени - всякакви банички, гюзлеми, кифли и прочие. Гледам уж да ги ограничавам.
Ориз с нещо, картофено пюре или печени картофи. Кускус - съм правила два пъти и паста за гарнитура ама като има сос.
Можем естествено. Мисля, че здравословните ястия се приготвят по-трудно от другите. Да направиш съчетания на продуктите и да ги приготвиш по здравословен начин е свързано с повече опит и знания което води и до не практикуването им.
За децата плодовете и зеленчуците ги слагам за няколко часа във вода. Знам че няма да премахнат нитратите но поне малко от малко. Миналата седмица слушах в колата по радиото, как салатите на пазара били фрашкани с нитрати. Не съм давала на децата салати но пък краставици обичат нарязани на гредички.
Бих с удоволствие. В моята работа всяка Коледа се прави такава благотворителна инициатива. Всеки който има желание прави нещо в определен предварително ден и към обяд се подреждат ястията във фоайето. Всички служители купуват и събраните пари се даряват.
За съжаление няма от къде да купя (взема и произведа) домашни и се налага всичко да е от магазина. Подбирам обаче марките (макар и да не е сигурно нищо), а плодовете и зеленчуците купувам в повечето случаи от големите вериги като се надявам да са контролирани по-строго. Понякога и от пазарите купувам ама там се дразня защото продавачите доста лъжат. Отпред стоката прекрасна, а отзад в плика ти слагат боклуци. Предпочитам да ме лъжат с кантара, а не с качеството. Не купувам и чипсове, зрънчовци (рядко заради децата купувам) и всякакви такива храни както ги наричам аз за хамстери.
Замразени само зимата. Купувам и пакетите със зеленчуци миксове че са по-удобни за гювеч, ориз със зеленчуци и тн.
Купувам обикновено шоколад за готвене, като ми трябва в по-големи количества - всякакви видове съм пробвала. На пелети е най-удобен. Иначе и друг съм купувала като обикновен шоколад (само че огромен размер) и докато го нарежа зор видя. И цветни шоколади съм пробвала (пак на пелети), ама опита не беше особено успешен. Вероятно аз не съм го разтопила както трябва така и не повторих. Когато ми трябва за нещо дребно - някаква украса например, купувам и обикновен.