Нина Иванова Иванова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти614Статии39СъветиКоментари91Форумни теми5Постове във форума112За менИзпрати съобщениеточки20337
Не съм пълнила нито едно от двете но съм чела че плънката се пълни в кожата, както и само масло с билки може да се бръкне и да се намаже за да остане сочно и да не изсъхне.
Има сайтове от които може да се купи. Аз купувам от Сладката къща ( незнам наизуст сайта а съм от телефона, но като се добера до компютър мога да посоча сайта)
А иначе щях да повдигна тема във форума някой знае ли как се прави бадемови брашно но не видях някой да знае от тази тема
В рецептата за френски макарони която току-що качих съм използвала бял ганаш за слепване или с други думи бял шоколад, сметана и малко бренди. Пропорции - 300 гр.бял шоколад на копчета, 180 мл сметана и 2 с.л бренди.
Но в Интернет има десетки кремове които човек може да си хареса според личния му вкус
Два пъти съм с мъчила и без успех. Докато се сварят всичко е Ок. И като ги извадя да ги пека и се спихнат и на нищо не мязат. Аз мед съм слагала във водата....
Купувам месо и ми го мелят в магазина. Случвало се е естествено ако ми трябва бързо да купя и готова в най-близкото магазинче но е рядко. Овкусявам в зависимост какво ще готвя но кимион и черен пипер ползвам често за кайма.
За себе си - не бих ги заменила, но пък е хубаво човек да знае с какво да ги замени ако се наложи да сготви за хора които не ядат яйца Миналата година се споменаха варианти в MasterChefs обаче съм запомнила само банана
Трудно ми е да определям порциите (освен ако не е - една пържола, две пържоли ) Знам че си има правила какъв грамаж се полага на порция, но аз не ги знам. Другото трудно нещо ми е времето. Особено тестата с втасване и месата с мариноване. Това време не знам трябва ли да се посочи във времето за подготовка?...за времето за готвене е ясно.
Хубаво би било и като се описва една рецепта да се посочи (когато някой има лош опит) за какво да се внимава, но надали остава време за това :blush:
Лазаня, равиоли, канелони, талятели и тн и тн.
Обичам аз да направя пастата (имам машина), но рядко го правя...в повечето случаи прибягвам до готова паста.