Мариела Христова
Помощник Готвач
Моята стенаРецепти228Снимки205Статии1СъветиКоментари143Форумни теми24Постове във форума402За менИзпрати съобщениеточки3751
Разбира се, че всеки е имал провали. Аз веднъж бях сложила да варя яйца и ги забравих. През това време водата извряла, черупките залепнали за дъното на тенджерката, а вътрешността им беше изхвърчала нагоре. Голямо чистене падна.
Готвенето на пара е най-добрият начин да запазване на хранителните вещества, витамините и минералите в продуктите. Зеленчуците са най-подходящата храна за приготвяне на пара. Също е много полезно при приготвяне на храна за бебета и малки деца да се готви на пара.
Когато бях бременна пиех "Талцид" против киселините, но вие задължително се посъветвайте с вашия лекар.
С масло приготвям всичко на детето. За салати използвам предимно зехтин (и олио също), а с олио готвя почти всичко останало.
Първата почерпка на бабата е пача с греяна ракия и туршия, а по-късно на масата се слагат боб, ориз, зеле, питка и мезе.
Основното ядене се състои от три или четири ястия, в които се използват главно зеленчуци, ориз, овче месо, говеждо месо и риба.
2 разбити на сняг белтъци, 100 гр. брашно, 50 гр. царевично нишесте, 2 жълтъка и 50 гр. бира. Всичко се омесва и се прави на каша. Овкусява се със сол и черен пипер.
Сега съм по майчинство и си приготвям абсолютно всичко сама, но докато бях на работа ми се е случвало доста пъти да поръчвам по телефона или по някоя пица, или китайско и българска кухня.
2 филийки хляб, намазани с краве масло и помежду им добавям мортадела и кашкавал. Слепвам ги и припичам на тостера.