Мариела Христова
Мариела Христова
Помощник Готвач

Моите форумни постове

Мариела Христова
От скоро чета и книгата на "Манчев срещу Шишков".
Мариела Христова
Варианта е само с купени готови оризови кори от китайски магазин.
Мариела Христова
Млечна салата, Мариновано пилешко филе на плоча с домати и маслини, чаша червено вино и за десерт - крем "Брюле"
Мариела Христова
Смесете 300 мл. сметана с 4 с.л. захар и ги и ги слагам да заврят на котлона. После добавям 50 гр. шоколад (начупен на парчета) и бъркам, докато се получи хомогенна смес. Като изстине наливам 200 мл. водка и слагам в хладилник да се охлажда.
Мариела Христова
За да бъдат по сочни и вкусни, когато пека на скара пържоли, наденици, филета, кебапчета и кюфтета не ги посолявам предварително, а след като са готови.
Мариела Христова
Когато приготвям домашно направени кюфтета, за да са по-вкусни и сочни, в каймата добавям 1 настърган картоф, 1 филия хляб (намокрям го и го изстисквам) и 3 бр. яйца.
Мариела Христова
Когато готвя месо на фурна, винаги го изваждам 5 минути по-рано, защото във вътрешността си то продължава да се готви, дори и след като вече е извадено.
Мариела Христова
Когато карамелизирам захар, за да почистя по-лесно тавата след това я заливам с лимонов сок.
Мариела Христова
Благодаря много за вашия съвет.
Мариела Христова
Когато режем лук, за да не ни люти на очите и да плачем, го посоляваме със сол.
Мариела Христова
Ако съм свършила и съм забравила да си купя бакпулвер си забърквам сода за хляб и лимонтузу в съотношение 2:1.
Мариела Христова
Когато приготвям варен ориз му добавям 1 ч.л. лимонов сок към водата, за да е бял и по-пухкав.
Мариела Христова
Когато правя палачинки, за да станат по-пухкави и вкусни, вместо мляко добавям газирана вода.
Мариела Христова
Когато пържа месо в тиган към олиото добавям 2-3 парченца нарязан морков, за да не залепва.
Мариела Христова
Благодаря за споделения съвет Лидия - Гери.
Мариела Христова
Като си ходех ваканциите при баба на село, тя винаги ми правеше щирник с дърпани кори, спанак и сирене.
Мариела Христова
Рецептата е: спанак - 1 пакетче (бланширан, около 400 гр.); сирене - 200 гр.; яйца - 4бр.; вода - 200 мл.; брашно - 300 гр.; олио - 4 с.л. От брашното, водата и олиото замесвам тесто и го разделям на 3 части. Една по една частите се разточват в малък кръг, намазват се с олио и се оставят за 10-15 минути, след което се разтеглят до големината на тавата, в която ще ги печем. В единия край се поставя спанак, отгоре натрошено сирене и се навива на руло. Получените рула се навиват в намаслена тава във формата на охлюв. Яйцата се разбиват с малко олио и вода и с тях се залива щирникът. Пече се във фурна на 180 градуса около 50 минути.
Мариела Христова
Аз използвам универсалната подправка на MIKADO- съдържа моркови, лук, пащърнак, целина, магданоз, чесън, паприка, домати. Купувам си я от Лидл.