Ирина Андреева Jolie
![Ирина Андреева Jolie](https://gotvach.bg/files/avatars/p_20180301_104839_22999.webp)
Готвач
Моята стенаРецепти232Статии15СъветиКоментари320Форумни теми64Постове във форума339За менИзпрати съобщениеточки5105
![Ирина Андреева Jolie](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180301_104839_22999.webp)
Истинския зехтин винаги има дъх на маслини.При студено време се стяга (всв едно замеъзва) по това св познава,че е качествен.Използвай такъв,който е смес от олио и зехтин.Той е по-лек и приятен.
![Ирина Андреева Jolie](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180301_104839_22999.webp)
Не е вреднано не е и полезна,ако се прекали,както написа Лидия преди мен.Лошото е,че човек се пристрастява и трудно се отказва бялата захар под каквато и да е форма.Има всякакви заместители,но като чели само тя може да ни засити глада за сладко,а не бива да е така.Трябва да се набляга повече на естествените захари от плодовете и на меда.
![Ирина Андреева Jolie](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180301_104839_22999.webp)
И при боба нямам проблеми със стомаха.Като цяло си хапвам всичко.Проблема ми е,че често преяждам,защото ми е вкусно.Някакво решение за това? ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ирина Андреева Jolie](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180301_104839_22999.webp)
Поне 3 пъти,но ние ядем вкъщи много рядко риба.Това не е добре,но не ни е кой знае колко любима храна.
![Ирина Андреева Jolie](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180301_104839_22999.webp)
Аз обичам запържен.Слава на Бога нямам проблеми със стопаха и често си хапвам пържено,макар да не е здравословно.
![Ирина Андреева Jolie](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180301_104839_22999.webp)
Всички на Джейми Оливър,Домашни рецепти с Йоли,Пекарната на Рудолф,Бон Апети,Антонио и Дженаро....много са,но рядко мога да ги гледам
![Ирина Андреева Jolie](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180301_104839_22999.webp)
И аз не ги предпочитам и не ги използвам следователно.Най-добте да се пеиемат разнообразни и естествени витамини.
![Ирина Андреева Jolie](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180301_104839_22999.webp)
Като малка със сестра ми ни се налагаше да се гледаме сами и следователно се научихме малки да готвим.Аз обаче съм зодия Телец и храната е част от моя живот.Обичам много да ям и да готвя.В 8 клас отидох да уча в кулинарна паралелка ,но след акто завърших по ред причини не можах да продължа висше обучение по професията.Никога не съм практикувала специалността си (готвач-сервитьор).Започнах работа в семейната фирма още щом завърших и домакинската работа остана за мен след като майка ми почина още,когато бях на 16.Преди 3-4 години започнах да снимам ястията си и открих,че това ми доставя удоволствие да показвам на хората какво съм приготвила,да го снимам стъпка по стъпка и да си направя кулинарна страничка.От тогава това е неизменна част от ежедневието ми.Готвенето е страст,която трудно би се обяснила на човек,който не обича храната. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ирина Андреева Jolie](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180301_104839_22999.webp)
И двете.Но тъй като живея в малък град,няма кой знае къде да се ходи на различни места и затова предпочитам вкъши да си приготвя празнично меню. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ирина Андреева Jolie](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180301_104839_22999.webp)
Аз съм ходила няколко пъти в Гърция и тази година посетих Турция.Най-много ме впечатли как на плажа в Дидим-Турция пристигнаха една баба и дядо(доста старички) с едно колело.На него имаше газов котлон,хладилна чанта и куп други неща.Буквално за минути спретнаха едно мини ресторантче.Бабата започна да меси тесто,дядото сложи една голяма ламарина,под нея газта.Тестото беше за гюзлеми.Бабата направи плънка от сирене и магданоз.Сложи го в хартия и...да ви е сладко.Предлагаха и безалкохолни,чай разбира се и т.н.Страхотно беше.Нямаха нищо пртив и заснег цялата процедура на кипче,което постнах в моята страница за спомен. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ирина Андреева Jolie](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180301_104839_22999.webp)
Нищо специално.Просто използвам дървени или силиконови бъркални,за да не се драскат.Що се отнася за миене-какво всички други съдове.За сега поне нямам проблеми.
![Ирина Андреева Jolie](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180301_104839_22999.webp)
Обичам суров само бейби спанака.Този големия,дори след леко задушаване за топла салата пак ми скърца по зъбите
Вие срещали ли сте този проблем?
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ирина Андреева Jolie](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180301_104839_22999.webp)
Не ги използвам,Не е заради това,че са вредни (то какво ли полезно ни остана),а зашото не ми допадат на вкус.Обичам фиксовете им,особено за спагетите,но подправките.....Четох предив време една статия,че слагали нешо вътре и човек се пристрастява и не може да готви вече без тях,защото привиква към вкуса им ,коагто не ги сложат в яденето,не харесвали вкуса му и т.н. и т.н. На същото мнение съм и гледам да използвам отделни подправки,а не миксове ,в който има Бог знае какво.Това се отнася не само за тази марка,а за всички.
![Ирина Андреева Jolie](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180301_104839_22999.webp)
Имам и я използвам за доста неща.Зелвния боб най-лесно се реже с ножица.Не я ползвам за месо,предпочирам ножа за него. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ирина Андреева Jolie](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180301_104839_22999.webp)
Това беше и въпроса на целия клас,когато учихме този урок (завършила съм Технология на производството и обслужването в ЗОХ ).Мисля,че не беше само тази рецепта изключение,но сега не се сещам.Понякога името на една рецепта не се съобразява с технологията й.Кръщават я така ,за да е по благозвучно и запомнящо се.
И ДА,в кулинарията ИМА такова разделение,както много други.Някой неща не ги пише по сайтовете и в кулинарните книги,а в учебниците.По образувание съм готвач-сервитьор и знам някой неща повече от просто любителите кулинари,въпреки,че никога не съм практикувала професията си (по лични причини).