Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Готвач

Моите форумни постове

Ирина Андреева Jolie
Истинския зехтин винаги има дъх на маслини.При студено време се стяга (всв едно замеъзва) по това св познава,че е качествен.Използвай такъв,който е смес от олио и зехтин.Той е по-лек и приятен.
Ирина Андреева Jolie
Не е вреднано не е и полезна,ако се прекали,както написа Лидия преди мен.Лошото е,че човек се пристрастява и трудно се отказва бялата захар под каквато и да е форма.Има всякакви заместители,но като чели само тя може да ни засити глада за сладко,а не бива да е така.Трябва да се набляга повече на естествените захари от плодовете и на меда.
Ирина Андреева Jolie
И при боба нямам проблеми със стомаха.Като цяло си хапвам всичко.Проблема ми е,че често преяждам,защото ми е вкусно.Някакво решение за това?
Ирина Андреева Jolie
Слес работа прекарвам почти цялата вечее в кухнята Обичам моята кухня.Да смятам яза център на дома
Ирина Андреева Jolie
Поне 3 пъти,но ние ядем вкъщи много рядко риба.Това не е добре,но не ни е кой знае колко любима храна.
Ирина Андреева Jolie
Аз обичам запържен.Слава на Бога нямам проблеми със стопаха и често си хапвам пържено,макар да не е здравословно.
Ирина Андреева Jolie
Всички на Джейми Оливър,Домашни рецепти с Йоли,Пекарната на Рудолф,Бон Апети,Антонио и Дженаро....много са,но рядко мога да ги гледам
Ирина Андреева Jolie
И аз не ги предпочитам и не ги използвам следователно.Най-добте да се пеиемат разнообразни и естествени витамини.
Ирина Андреева Jolie
Като малка със сестра ми ни се налагаше да се гледаме сами и следователно се научихме малки да готвим.Аз обаче съм зодия Телец и храната е част от моя живот.Обичам много да ям и да готвя.В 8 клас отидох да уча в кулинарна паралелка ,но след акто завърших по ред причини не можах да продължа висше обучение по професията.Никога не съм практикувала специалността си (готвач-сервитьор).Започнах работа в семейната фирма още щом завърших и домакинската работа остана за мен след като майка ми почина още,когато бях на 16.Преди 3-4 години започнах да снимам ястията си и открих,че това ми доставя удоволствие да показвам на хората какво съм приготвила,да го снимам стъпка по стъпка и да си направя кулинарна страничка.От тогава това е неизменна част от ежедневието ми.Готвенето е страст,която трудно би се обяснила на човек,който не обича храната.
Ирина Андреева Jolie
И двете.Но тъй като живея в малък град,няма кой знае къде да се ходи на различни места и затова предпочитам вкъши да си приготвя празнично меню.
Ирина Андреева Jolie
Аз съм ходила няколко пъти в Гърция и тази година посетих Турция.Най-много ме впечатли как на плажа в Дидим-Турция пристигнаха една баба и дядо(доста старички) с едно колело.На него имаше газов котлон,хладилна чанта и куп други неща.Буквално за минути спретнаха едно мини ресторантче.Бабата започна да меси тесто,дядото сложи една голяма ламарина,под нея газта.Тестото беше за гюзлеми.Бабата направи плънка от сирене и магданоз.Сложи го в хартия и...да ви е сладко.Предлагаха и безалкохолни,чай разбира се и т.н.Страхотно беше.Нямаха нищо пртив и заснег цялата процедура на кипче,което постнах в моята страница за спомен.
Ирина Андреева Jolie
Нищо специално.Просто използвам дървени или силиконови бъркални,за да не се драскат.Що се отнася за миене-какво всички други съдове.За сега поне нямам проблеми.
Ирина Андреева Jolie
Обичам суров само бейби спанака.Този големия,дори след леко задушаване за топла салата пак ми скърца по зъбите Вие срещали ли сте този проблем?
Ирина Андреева Jolie
Не ги използвам,Не е заради това,че са вредни (то какво ли полезно ни остана),а зашото не ми допадат на вкус.Обичам фиксовете им,особено за спагетите,но подправките.....Четох предив време една статия,че слагали нешо вътре и човек се пристрастява и не може да готви вече без тях,защото привиква към вкуса им ,коагто не ги сложат в яденето,не харесвали вкуса му и т.н. и т.н. На същото мнение съм и гледам да използвам отделни подправки,а не миксове ,в който има Бог знае какво.Това се отнася не само за тази марка,а за всички.
Ирина Андреева Jolie
Имам и я използвам за доста неща.Зелвния боб най-лесно се реже с ножица.Не я ползвам за месо,предпочирам ножа за него.
Ирина Андреева Jolie
Разликата между супа и чорба,е че супата се застройва,а чорбата е бистра. Аз обичам и супи и чорби
Ирина Андреева Jolie
Аз като застеойва,чуквам цяло яйце,а не само жълтък с мляко
Ирина Андреева Jolie
Това беше и въпроса на целия клас,когато учихме този урок (завършила съм Технология на производството и обслужването в ЗОХ ).Мисля,че не беше само тази рецепта изключение,но сега не се сещам.Понякога името на една рецепта не се съобразява с технологията й.Кръщават я така ,за да е по благозвучно и запомнящо се. И ДА,в кулинарията ИМА такова разделение,както много други.Някой неща не ги пише по сайтовете и в кулинарните книги,а в учебниците.По образувание съм готвач-сервитьор и знам някой неща повече от просто любителите кулинари,въпреки,че никога не съм практикувала професията си (по лични причини).