Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Готвач

Моите форумни постове

Ирина Андреева Jolie
Освен това белите и зелените ленти по нея трябва да са ясно очертани.От 10 години продавам дини и може да се каже,че само с поглед ги разбирам,макар,че е относително.Хубава ли е партидата и сорта на динята,няма проблеми.Лощото е ,че ги берат понякога зелени,за да хванат по-добра цена в началото,защото и тежат повече,а накрая хората повчат да питат коя диня не е презряла и търсят по свежа
Ирина Андреева Jolie
АЗ никога не бих разменила някоя моя награда за друга.Често се случва OLX да е пълен с такива спечелени награди от хора,който се занимават с конкурси само да спечелят наградата и после да я продадат заради парите.Няма лошо в това,но не е за всеки.
Ирина Андреева Jolie
Тук не става дума за размяна на подаръци от ежедневието ни и от лични празници.Тук се говори за размяна на награди.Аз не виждам смисъл да участваш в една игра щом не ти е нужна наградата.Поне аз участвам само в конкурси,където искам да спечеля нещо,защото ми трябва,а не навдякъде.Малко се отклонихте от темата Подарила съм само едната ми престилка на 24Kitchen на приятелка кулинарка(която не я познавам лично),защото участвахме заедно в конкурса за престилка на MasterChef.Тя не успя да се класира само заради 2 точки.Много болно ми стана,защото заслужаваше,а не успя заради хора,който участваха ей така.Ппдарих и я от все сърце,за да се зарадва и да и остане спомен от конкурса,макар да не беше на MasrerChef,но също много специална за мен.Ако откриете разликата ще разберете за какво говоря.Някой неща имат много сантиментален смисъл,поне аз съм си такава.
Ирина Андреева Jolie
Моят е на Горение и съм много доволна.Цената обаче е доста по висока.Можеш да потурсиш втора ръка качествен,но намален,на който не му трябва.Иначе нов и ефтин няма как да е стабилен.
Ирина Андреева Jolie
Не си падам много по пипкавите украси с Роял Айсинг,но много харесвам да гледам направени с него продукти.Може би липсатава на свободно време ми пречи.Благодаря за полезната информация,все пак ще пробвам някога,ако не си купя готов.
Ирина Андреева Jolie
Ям,разбира се.Това е нещо нормално,това е хранителна верига.Едно от нещата,което ме дразнеше в предаването ,,Фермата,, бе превзетото отношение за това да не се колят животни и т.н.Я моля ви се.От както съшествува света се ядат животни,а това,че сега е ,,модерно,, да не се яде месо си е право на хората,който не го консумират.Не мога да се съглася обаче, че не им лиспва нищо или,че заменяли тези вещества с други,който се съдържат в ратителни и семена,защото не е същото.Не съм убивала животно,защото не ми се е налагало,но съм гледала и си е съвсем в реда на нещата.Обичам животните,но за някой това е целта им на същяствуване-да станат храна.Едно прасе например за какво е ,ако не да се изяде после.Да си го гледате,да има прасенца и т.н.докато в крайна сметка то пак ще умря.То няма друг смисъл на живот.То няма работа,то не строй къпи,то не разсъждава и т.н. ражда се,живее до определена възраст и след това се коли,за да храни нас.Ние съшествуваме благодарение на животните.То по тази логика растенията също имат душа.Аз гледах подправки и много им се радвах,но в крайна сметка са ми нужни за ядене,късам ги,готвя ги и ги ям.Това е живота.Ако е за въпрос и човек ще убия без да ми мигне окото,ако се налага,не само животно Но това е друга тема,да не задълбаваме
Ирина Андреева Jolie
Хората са ги яли и без да ги готвят Тук не говорим за убииство за кеф и след това да го изядем.Разграничете нещата.Не е едно и също да изтезаваш котка и след това да я консумираш и да гледаш кокошка,да я заколиш,за да направиш супа.Има разлика,нали? Тука малко ми прилича на спира защо определви хора слушат чалга Имало го е,ще го има,но все ще се намери някой да обвинява за съществуването му.Всеки има мнение Вкусно ли ти е яж,другия като не иска,негов проблем.Няма как да се забрани обаче коленето на животни,колкото и да им се иска
Ирина Андреева Jolie
И на мен BELLA са ми фаворит,но най-хубавата баница става с домашни кори.Изисква време и усилия,но си заслужава
Ирина Андреева Jolie
Никога не съм яла и приготвяла суши.Лично на мен не ми се вижда толкова вкусно,но мобе би защото не съм опитвала...знам ли?
Ирина Андреева Jolie
Аз много обичам да гледам снимките на рецептите Може да е детско,но кулинарните ми книги без снимки почти не съм ги отваряла,да не кажа,че някой изобщо.Обичам кулинарната фотография колкото самото готвене.
Ирина Андреева Jolie
Когато рецептите са без снимка как може да се докаже,че потребителя не ги преписва в момента от някоя кулинарна книга?Не се нарушават правилата,но не мисля,че е редно.Според мен трябва да се дават точни само за рецепти със снимка.Да,точките са много по-малко,но 10 рецепти са си 40 точки.Ясно е,че не всеки снима,но това е конкурс и не може да се толерират едни за сметка на труда на други,които доказват,че са приготвили дадената рецепта.
Ирина Андреева Jolie
Явно снимката не е била подходяща ,за да не я качат.Аз слагаю снимки стъпка по стъпка и винаги му ги публикуват.
Ирина Андреева Jolie
Като се преработват не се уска да св сменя текста.Аз съм си намерила много бърз начун на промвна на текстовете,защото и мойте рецепти ги има в разлучни сайтове.Няма да ви споделя обаче чалъма написане
Ирина Андреева Jolie
Предлагам за рецепта без снимка да не се дават точки на автора,за да се избегне трупането на рецепти преписани от книги.Точки да има само за качена снимка,както е до сега.У този месец има автор с доста качени рецепти без снимки.По-малко са точките,но какво го бърка да си изпише есин рецептурнук и да вземе точки,вместо да готви.Обедена съм,че тези неща,който са сложени не са приготвени от автора и не е логично за се дават каквито и да било точки,макар и минимални.Повечето рецепти без снимка са ми дори абсурдни и не бих приготвила никога,за да спечеля точка за тях,дори една.
Ирина Андреева Jolie
Ако не се промени това и аз започвам само да преписват лесни рецепти (кулинарната ми библиотека е доста богата) и да си трупам точки.Тогава обаче не желая администраторите да ми направят забележка,защото щим може за се дни,значи всички може така да правим.Няма да се хабя и със статии вече.Тарикатлъка нещо идва в повече,а готвещите да вървят м****та си излиза...
Ирина Андреева Jolie
Това със спирането в средата не е никакъв проблем.Сместа при печене се изравнява (погледнете през стъклото на печката).Няма нищо общо едното с другото.Блатовете който искате да са напълно равни малко преди напълното изпичане в средата поръчайте леко,но не прекалено,за да не спадне.Дори сладкишите който прави Рудолф се надигат в средата,после той отрязва капачето и готово за сглобяване на тортата.моята Немска медена торта с бадеми е равна отгоре ,защото с потупване преди изпичане я направих така.Иначе и тя щеше да е с връх в средата и няма този хубав ефект на равна бадемива коричка.
Ирина Андреева Jolie
Аз не ги нижа,а просто ги слагам на вестник на терасата през лятото ,но стига времето да не е влажно.Когато се изсушат достатъчно ги пробирам в една кутия.Имам от преди 2 години и са в страхотно качество,зашото са на шухо и тъмно място.
Ирина Андреева Jolie
Не съм я чувала и съответно не съм я приготвяла.Хареса ми и на мен