Моите форумни постове

Monika Ivanova
Еее мерси Веси даде ми идеи за неща, който не се бях сетила. Мен ме чакат тежките месеци- този рд на сина, следващия рд на дъщерята, а после коледно-новогодишните сме всеки ден с гости...
Monika Ivanova
Моя ми правеше пица , когато бяхме гаджета- вече и това не иска...решил е че аз си го обожавам това занимание и той да не ми отнема от удоволствието, което е частично вярно, но някой път и на мен ми идва до керемидите и не смогвам с всичко.
Monika Ivanova
Ние пък си купихме стара къща пълни с всякакви джунджурии и дори има едно нещо което не зная как да използвам, но не мога и да кача снимка да ви питам какво е. Като дървена точилка но плоско и с форми в него издълбани примерно детелина, кръгче...вече и не помня отдавна го прибрах, но все още ми е интересно. Мислех, че е за оформяне на сладки, но се лепят и като ги извадя не им остава хубава формата.
Monika Ivanova
Би трябвало да е нещо за кулинарията, защото бабата от която купихме къщата си беше наредила нещата по чекмеджата и рафтове и това чудо беше в плик с всякаквки формички за курабиики, прибори и много други джаджи.
Monika Ivanova
Хитро )) Добра идея - като го щракна ще ви кажа рецептата за да сме си взаимно полезни ))
Monika Ivanova
Да, Сия така както го казваш (дървена щампа за бисквити) точно такова нещо си го представям и аз че е, но помня че тогава го намазних, а не съм му слагала брашно и вероятно затова и резултата ми беше трагичен. Иначе друго приложение не мога да му измисля, но и с това име гугъл не ми помага много )) Утре ще го потърся и ще опитам.
Monika Ivanova
Хайде момичета помагайте- сложих снимка с моята точилка )) на рецепта на Ваня- Лесна торта с готови блатове. Сега като я загледах пак само за сладки ще да е няма какво друго да е но ако знаете поне как се казва да си зная и аз
Monika Ivanova
Само едно е сега, пък може и във времето второто (ако е имало такова) да е изчезнало. Все пак ни оставиха и климатик без дистанционно, което се оказа, че струва почти колкото климатика та нищо не ме учудва вече. Ще пробвам тези дни, когато избие зъбче на бебока и ме остави да си готвя на спокойствие
Monika Ivanova
Идва сезона на руската салата и домашната пастърма )))
Monika Ivanova
Ей страхотно сте го измисли. Много е готинко така- хем на кой каквото му трябва, хем да няма бързане и нерви.
Monika Ivanova
Все пак се предполага, че целта е този сайт да привлича все повече и повече хора и посещения и това определено ще се получи ако се предостави възможността на всеки да публикува и печели когато и каквото реши. Сегашния формат на конкурса отказва много хора именно заради споменатите неща- не може да се готвят по 20 неща на ден, защото едно средно статистическо семейство не може да ги изяде, а накрая на месеца гледаш някой с 5000 точки и се отказваш друг път изобщо да се бориш; или пък не ти стигат силите колкото и да се бориш и накрая печелиш нещо, което не ти трябва и пак не можеш да се насладиш на наградата.
Monika Ivanova
ооооооо вече нямам търпение да дойде новата година
Monika Ivanova
На дъщеря ми в детската градина за по-малките групи си приготвят всичко на място, но за предучилищната са пуснали такива закуски по програма и явно са изписали повече, защото 2 седмици опитваха да дадат и на малките от тези "кифли" привнесените и след като никой нищо не ядеше се отказаха и си продължават вече нормално те да ги приготвят. Кой знае какви гадости са.
Monika Ivanova
И аз така...един познат даде на мъжа ми фазан....е по-жилаво нещо никога не бях приготвяла. Иначе аз като цяло пък сладко не обичам и колкото и да се опитвам има две неща, които никога не ми се получават- явно си личи, че не ги правя с кеф, но пък имам желание- на чийзкейка отдолу бисквитената основа или ми е много крехка и ронлива или пък става като камък и едва се хапва и двуцветния кекс тип зебра- или се разливат нещо и се смесват още докато го приготвям или после при печенето се разкривява целия и не прилича на нищо.
Monika Ivanova
Мен лично ментата ми действа освежаващо и не ме кара да заспя. Зная за чай от глог или лайка, но и аз използвам метода с чашката мляко преди лягане.
Monika Ivanova
Аз готвя с изключително малко мазнина и с повечко пресни продукти, но отскоро разбрах, че не ги комбинирам здравословно - да речем рибата трябва да е със салата,а не с картофи както я дават навсякъде. Също различни храни от една група да не се комбинират. Да речем на едно ядене сирене, месо, мляко...много натоварват стомаха . Отскоро зачетох точно за здравословното и видях, че имам сериозни пропуски.
Monika Ivanova
Е то и аз харесвам безмесните, но максимум ден и половина май вкъщи сме изкарвали без месо пък дори и саламче нещо все трябва да има на масата.
Monika Ivanova
О не, гледала съм го и още по-лошо има два американски филма относно бързите храни тип Макдоналдс и кюфтенцата им главно. Там видях ужасни, буквално ужасни неща и пак не се отказах ....Ако някой иска да се тества ще намеря заглавията...Става въпрос за ниско-платена работна ръка, хора които не разбират как да работят с машините и някой път си отрежат ръка или крак, които отиват в сместа заедно с абсолютно целите крави ( от до) без да се чисти съдържание на стомаха и нищо....