Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен»Моите форумни постове
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни постове

АнонименКак да варим сладко
Аз не "варя" сладкото. Приготвям го по начин, който е от майка ми и се получава сладко с хубав цвят, цели плодове, не се захаросва и е много лесно за изпълнение. За какво става дума: изчистените плодове се посипват със захарта (количествата са по ваша рецепта) от предната вечер и се оставят да престоят в хладилник. На другия ден плодовете, захарта и сиропа, който са си пуснали се изсипва в тава и се слага във фурната на долен реотан да се "пече" на около 200C (без да кипи). Разбърква се от време на време (при мен никога не е загаряло) и се пече до каквато гъстота искате. Не добавям вода, защото плодовете си пускат достатъчно. Ягодите например отделят доста сироп - не го изхвърляйте, ще се сгъсти във фурната. Вероятно това не е класическа рецепта за сладко, но става много свежо на вкус и цвят. По този начин съм приготвяла ягоди, кайсии, вишни и сливи.