Veselina
Иноватор
Моята стенаРецепти306Снимки1051Статии4СъветиКоментари66Форумни теми6Постове във форума235За менИзпрати съобщениеточки8896
Който има на кого да подарява най добре (ако говорим нещо за хапване) да я любим десерт, торта.Важно е да зарадваш някого с нещо вкусно и любимо за другия.
Знам, че се използва в азиатската кухня. Тънки дълги листа с лимонов аромат.Виждала съм да се продават пакетчета за сеене, сигурно може да се сее в саксии.
Тиквеник, сладки с тиква и кекс с тиква, рядко правя печена тиква с мед и орехи или само със захар печена на фурна.
Най - близка е турската, сръбската и македонската според мен. Тук мога да прибавя и румънската, тъй като в Добруджа се правят и ястия от румънската кухня, например мамалига с царевичен грис, червен пипер, олио и малко сирене и ястие с царевичен грис /незная как му е името/ но е нещо като заместител на хляба реже се на парчета. В Македония съм яла салата, която си беше като нашата Шопска салата с краставици, домати, лук, пипер, отгоре сирене. Но най - вече турската с мусаката, сърмите,ястията с домати и патладжан, пълненият пипер и др.
Малко неща-кисели краставички, домати в шишета, няколко вида сладко и конфитюр, лютеница, патладжан с пипер, мешана туршия
Това са кулинарни сайтове, списания които си купувам, книги.Много рецепти са от майка ми.Не съм голям майстор, набелязвам си рецепти, опитвам се да правя някои неща.