Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Veselina»Моите форумни постове

Моите форумни постове

VeselinaКоприва - как да я съхраним за зимата?
Попарва се и се отцежда.След това се слага в торбички и във фризера.Вади се зимата и се готви.
VeselinaОткъде могат да се купуват евтини вегански продукти?
В Лидл са на достъпни цени.Има голямо разнообразие на такива продукти.
VeselinaКачихте ли килограми по време на карантината? Как се справихте с тях?
Не.Нужни бяха и продължавам с ходене по 2 км.на ден, както и ядене на плодове и зеленчуци, ядки.Ограничаване на захарта и бялото брашно.Повече чай и вода.
VeselinaКак да направим пилешките си хапки по-хрупкави
Със сух хляб който ви остава, нарежете, изпечете във фурната. След това го смелете на едро. Приберете в кутия на сухо място. Става за паниране на хапки и за кюфтета също.
VeselinaВ какви ястия използвате соев сос
Като овкусявам понякога пилешки хапки слагам вместо сол соев сос. Добавям червен пипер и черен пипер. Обърквам ги, оставям за кратко да си поемат вкуса. Панирам с яйце и галета и пържа.
VeselinaКак приготвяте шарената сол?
Правя я от сол- купен, домашен червен пипер от смелени сухи чушки и пипер, домашна суха ронена чубрица без клечките, самардала домашна сушена и смелена после. Смесвам всичко.
VeselinaКои са хубави кори за баница?
За мен лично Одринските са хубави за вита баница с каша и сирене вътре. Купувам Родна стряха от Лидл 14 кори са вътре 400 гр. и правя баклава с тях и щрудел с ябълки или тиква. Турски кори триъгълни има много видове в малките и големи магазини - купувам ги за малки банички с пълнеж от каша и сирене вътре. Като има на промоция Фамилия 2 пакета в една опаковка най добре.
VeselinaАктивиране на мая?
Купувам кубче мая.Активирам даденото количество според рецептата в топла вада или прясно мляко, 3 с.л брашно, захар.Завивам с кърпа за 15 мин. да бухне на топло да се активира. Става гъста и прави балончета.
VeselinaЕстествен имуностимулант, подходящ за деца?
Според мен най-добре помага прясно изцеден сок от лимон. По една супена лъжичка в чашка вода сутрин. Помага много и прясно изцеден сок от портокал да се изпие. Богат на много витамини. Изяждане на 1 с.л мед сутрин също.
VeselinaХапвате ли сланинка през зимата?
Обичам солена, пушена, паприкова.Хапвам я с домашен хляб например.Със сланина и моркови шпиковам свинско месо.Сланина слагам зимата и в гювече плюс др.съставки.
VeselinaВ очакване на Новата 2017 година - какво меню ще спретнете?
Рано е, но .... Мислих си за Сельодка под шуба, Въздушна салата и Млечна салата ако говорим за салати.
VeselinaСтранни суеверия, свързани с бременността
Чувала съм че жената трябва да хапва всичко което и се прияде, ако на момента няма например вафли, трябва да се ухапе леко по дланта.Също и ако ти се яде нещо на момента да не се пипаш по тялото, защото например,ако ти се яде маслини и се пипнеш по ръката, роденото после бебе ще има белек на същото място с форма на маслина.И последно-на бременната зад главата и се пръска сол за здраве.Сега колко е истина незнам.....или са поверия.Аз не мога да кажа от опит, но някои от вас, които са ставали майки може би.
VeselinaКакво приготвяте с шкембе?
Шкембе чорба.Купувам си шкембе от Лидъл.
VeselinaКак да направим питката красива?
Има много видове споделени в интернет, не толкова в книги.Само желание да има човек.И много време и много спокойствие също.
VeselinaИмате ли свой собствен кулинарен блог?
Следя няколко такива блога на дами, които са страхотни кулинарки.Правила съм техни неща.Аз нямам, защото не съм толкова добра и нямам високи умения като тях например.
VeselinaКакъв вид месо готвите най-често?
Най - често готвя пилешко. Обичам и агнешко, свинско, риба също, сготвени по различни начини.Умея да ги приготвям. Харесвам патешко, пуешко и дивеч, но рядко имам възможност да хапвам такова.Дивеч никога не съм приготвяла. Не ям козе и телешко месо и не съм приготвяла.
VeselinaНякой правил ли е десерти с хинап - предложете нещо, ако знаете ???
Обичам хинап, даже днес ми дадоха една голяма пълна торба.Хапвам го суров като узрее.Днес видях твоята рецепта и се замислих, че наистина до сега не съм срещала рецепти в които присъства хинап.И на мен ми е интересно, ще споделя, ако срещна такава рецепта.