Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Стела Емилова»Моите форумни постове
Стела Емилова
Стела Емилова
Новак

Моите форумни постове

Стела ЕмиловаКакъв ориз е най- подходящ за суши
Има специален ориз за суши, но съм пробвала и с обикновен, чийто зърна обаче не трябва да са много издължени и заострени.
Стела ЕмиловаМоже ли да дадете рецепта за запек!
Фибрите са добър избор, както и по течни храни, супи.
Стела ЕмиловаКак наричат по вашия край дините и пъпешите?
Каун за пъпеша и карпуза за динята.
Стела ЕмиловаПробвали ли сте бананов чипс?
Определено ме заинтригувахте с този бананов чипс, мисля да е следващото нещо, което бих приготвила стига да се добера до рецепта
Стела ЕмиловаКакви сирена обичате?
Обичам българско саламурено сирене, също биволското ,синьо сирене, меките сирена от типа на бри също, но с тях не трябва да се прекалява, а и не могат да се сравняват с нашето.
Стела ЕмиловаКакво най-често поднасяте с песто?
Лично аз наѝ-често го слагам на зелени салати. Получава са интересен вкус, който много се харесва вкъщи. На спагети също, но избягвам термичната обработка,за сосовете предпочитам босилек.
Стела ЕмиловаТайните на перфектния ориз
По принцип съотношението е 3:1- вода:ориз, но днешно време на пазара се предлагат различни видове, откъдето е и проблема да оцеля точната пропорция. Затова се спирам на определен вид и ползвам само него
Стела ЕмиловаМнения за пицария Селена във Варна
Приятно местенце с разнообразно меню. Харесва ми Само в Левски обаче съм посещавала.
Стела ЕмиловаИмате ли проблеми със запръжките?
Лично аз имам гастрит, но когато си приготвям храната вкъщи проблем със запръжките никакъв. Единствено правило за мен е мазнината да е прясна и да не се ползва повече от веднъж. Също така избягвам термична обработка на купешки храни, пригодени за готова консумация.
Стела ЕмиловаЗапържвате ли лука при приготвянето на ястия?
Запържвам го с минимално количество мазнина, но за супи не .
Стела ЕмиловаКолко често поръчвате храна по телефона?
Честичко и то основно китайска храна. Идеалното решение след дълъг работен ден .