Станислава Армянова
Иноватор
Моята стенаРецепти381Снимки673Статии144Съвети31Коментари37Форумни теми2Постове във форума84За менИзпрати съобщениеточки12467
Експериментирам, когато сме само двавата с мъжа. Когато имами гости залагам на изпитани рецепти, доста често и от старите тефтери на баба и мама
Здравейте!
При месенето е хубаво първо да се смесят течните съставки. В отделна купа сухите. След това от сухите прибавяте към течната. Бъркате с вилица/ лъжица. Когато се сгъсти и ви е трудно да бъркате, започвате да месите. Желателно е брашното да се пресее преди да го ползвате. Това се прави, за да се аерира (така става по-бухнал сладкиша, питката...). Ако-има мая, тя трябва да се разтвори в хладка течност. Оставя се да шупне. Дано съм била полезна.
http://recepti.gotvach.bg/r-59335-Лесен_сладкиш_с_лимонов_крем
Това е сладкиш с пандишпанов блат, но ако са два блата може да се получи и тортичка. Свежо, леко, вкусно )
Кртофките трябва да се пържат в 168 градуса нагорещено олио. Грешката за напояване с мазнина е или прекалено ниската температура на олиото или прекалено високата (при което картофките почерняват отвън, а оставят сурови вътре). След около 30 секунди от поставянето им в тигана картофките се разбъркват, за да не залепнат. Пържат се около3-4 минутки и се изваждат.
Имаме липа. Зимата пием чай от липа. Сушим също и лайка. В комбинация са страхотни. Баба слага и малко мащерка.
Това е здравословният заместител на бялата захар без странични ефекти. Стевията е южноамериканска билка, която достига до нас под формата на таблетки или прах. Тя не влияе на нивото на кръвната захар и може да се използва и от диабетици. Не се отлага по зъбите и не води до кариес. Няколко пъти по-сладка е от захарта, така че обичайните сладкиши приготвяни със захар, могат да бъдат направени със стевия в съотношение 4:1
Аз ги правя в микровълновата. Разтилам ги в плитка чиния. На 800 оборота за 3 мин. Вадя чинията, пръскам ги с вода, посолявам, разбърквам и пак ги връшам в микровълновата докато изсъхнат...около 3-4 мин.)