Станислава Армянова
Иноватор
Моята стенаРецепти381Снимки673Статии144Съвети31Коментари37Форумни теми2Постове във форума84За менИзпрати съобщениеточки12467
Единствено за разпалки на печката ги ползвам. Може и да имат полезни свойства, но не съм запозната с тях.
Наскоро гледах предаване, в което ги използваха. Черупките трябва да са половинки. Да не са дребни. Измити и посушени, ги ползваха за основа на кошнички. Намазниха черупките и върху тях слагаха тестото. Така се опекоха и се отделиха черупките. Получиха се кошнички и ги пълниха с крем.
Може би най-често готвя с пилешко, защото съм с малко дете. А пилешкото е леко месо. Другата причина е, че е домашно и имаме повечко. Готвя също свинско и заешко (поради същата причина - домашни са). Телешко, агнешко - по-рядко.
Тъй като не ми действа кафето, го пия когато ми се допие..няма значение мястото. В повечето случай у нас следобед. Предпочитам чайчета пред кафето