Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Marina Ivanova Boteva»Моите форумни постове
Marina Ivanova Boteva
Marina Ivanova Boteva
Новак

Моите форумни постове

Marina Ivanova BotevaПолзвате ли списък за пазаруване като отивате на пазар?
Аз винаги ходя със списък на пазар. Обикновено ми е нателефона в едно приложение, в което си отмятам какво съм взела и какво още не. Ако отда без списък в магазина винаги съм забравила нещо. ВИНАГИ. Имам ужасно много ангажименти, за които мисля по цял ден и цяла вечер и обикновено в магазина или някой ми се обажда или някой ме среща. При това положение, ако съм без списък съм загубена. прибирам се с бутилка вино и сирене и толкова
Marina Ivanova BotevaКакво мислите за кулинарното шоу Master Chef?
Аз харесвам много идеята на шоуто. За съжаление, тазгодишният сезон не ме впечатли особено. Не мисля, че участниците реално научиха нещо от тримата шеф-готвачи. Мисля, че те си се самоубочаваха извън шоуто. Имаше няколко идеи за рецепти, които ми допаднаха и исках да пробвам, но рецептите не можах да намеря никъде. Такава беше например рецептата за сухия кекс на Тони. Убих се да я търся. Може би няма да е зле ако качват всички рецепти от шоуто някъде след края на сезона или след всяка серия. Аз лично бих се радвала.
Marina Ivanova BotevaКак да изсуша босилека правилно?
И мен ме интересува този въпрос. Имам няколко стръка на терасата в съксии и искам да си отделя листа за през зимата. Ще се радвам ако някой сподели опит.
Marina Ivanova BotevaЗа какво се ползва подправката шафран?
Аз лично я харесвам безкрайно много. Позлвам я когато правя ризото.
Marina Ivanova BotevaЗима е, казват че има грип, имаме ли нещо в кухнята против това?
Чела съм че куркумата е много полезна против грипозни състояния. Аз лично слагам съвсем амлко сутрин в чашата с топло мляко. Преди правех и златно мляко с куркума и кокосово масло, но честно казаон вече ме мързи да го приготвям.
Marina Ivanova BotevaКакъв е ефектът на куркумата?
Аз съм голям почитател на куркумата. Използвам я почти във всичко, заради полезните й свойства. Слагам я дори в сутрешното кафе с мляко, по малко разбира се. Навед с кърито, черния пипер и солта, това е най-използваната подправка в нас.
Marina Ivanova BotevaДиета през зимата
Аз от това лято съм на нов хранителен режим. Лятото отслабнах с 9 килограма и ги задържах след края на диетата, дори и след празниците. Сега, това което правя е да заместя закуската и вечерята с нещо по плодово или зеленчуково (салата), като в най-лошия случай овкусявам с оцет или кисело мляко (в зависимост дали е плод или зеленчук). Иначе на обяд си ям горе - долу стандартно, но наблягам на супите.
Marina Ivanova BotevaС какво се храните на работното ви място?
При нас носят от една детска кухня храна и ние с колежката хапваме и ние от нея. Доста добре им се получава