Албена Атанасова

Гуру
Моята стенаРецепти236Статии171Съвети99Коментари335Форумни теми1Постове във форума16За менИзпрати съобщениеточки37865

Аз също опитах да заменя ориза с елда, получи се приятна изненада 


Салата с червено цвекло, моркови и ябълка. Настъргват се и се подправят по вкус. По желание може да се добавят смлени орехови ядки.

Каквото и да приготвяме, важно е да го правим с желание и радост. А ако спазваме и начина на приготвяне, резултатите няма да закъснеят.

Култивираната печурка обича стайна температура, висока влажност след поява на плодни тела и проветриво място на отглеждане.

Добър вариант за съхранение е сушенето. Подобно на другите билки.

Моето впечатление от наричане на питка е супер положително. Хубаво е да се в слушаме в мъдростите на нашия народ и древни обичаи.

Постна питка, пълнени постни чушки, сарми, кекс с орехи, салати със зеле и туршии, млечни кремчета, празнично жито или лимец.

Добавя се вода като мерите колко литра се влагат докато нарязаните зеленчуци се покрият. След това на всеки вложен литър добавяте по 40 грама морска сол. Например за 10 литра вода са нужни 400 грама сол.

Давам сироп от черен бъз на детето си. Приготвям го сама. Вкусът му е силен, за да не ми го откаже го смесвам с прясно изцеден плодов сок. Резултатите са добри. За 8 годишната ни възраст не сме приемали антибиотик.

Любимата ми туршия е тази с естествена ферментация. Начин на приготвяне:
Нарязват се зеленчуци - карфиол, моркови, камби, зеле, керевиз, червено цвекло и други по избор. Заливат се с вода и на всеки вложен литър вода се добавят по 40 грама морска сол.
Така туршията се оставя да престои 21 дни. Разбърква се периодично.
Надявам се да ви хареса. 


При човек без здравословни проблеми киселите плодове оказват ускоряващо действие върху метаболизма, но консумирани не на гладно, а в интервал половин или един час преди и след всяко хранене.