Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Албена Атанасова»Моите форумни постове

Моите форумни постове

Албена АтанасоваКак се правят лесни целувки?
Албена АтанасоваИдея за ястия с елда
Бухти с брашно от елда.
Албена АтанасоваБихте ли заменили напълно ориза с елда?
Аз също опитах да заменя ориза с елда, получи се приятна изненада
Албена АтанасоваБихте ли заменили напълно ориза с елда?
Албена АтанасоваИдеи за салата с три съставки?
Салата с червено цвекло, моркови и ябълка. Настъргват се и се подправят по вкус. По желание може да се добавят смлени орехови ядки.
Албена АтанасоваТънкости в кулинарията, които трябва да знаем
Каквото и да приготвяме, важно е да го правим с желание и радост. А ако спазваме и начина на приготвяне, резултатите няма да закъснеят.
Албена АтанасоваКак да отгледам култивирана печурка
Култивираната печурка обича стайна температура, висока влажност след поява на плодни тела и проветриво място на отглеждане.
Албена АтанасоваКоприва - как да я съхраним за зимата?
Добър вариант за съхранение е сушенето. Подобно на другите билки.
Албена АтанасоваМесенето на питката и наричането в Стопанката на Господ - дискусия
Моето впечатление от наричане на питка е супер положително. Хубаво е да се в слушаме в мъдростите на нашия народ и древни обичаи.
Албена АтанасоваСамардала - готвите ли с нея и какво?
Самардала използвам като добавка за супи и ястия.
Албена АтанасоваСамардала - готвите ли с нея и какво?
Самардала използвам когато приготвям боб яхния.
Албена АтанасоваКакви ястия приготвяте за коледната трапеза?
Постна питка, пълнени постни чушки, сарми, кекс с орехи, салати със зеле и туршии, млечни кремчета, празнично жито или лимец.
Албена АтанасоваМарината за туршия със сол и вода?
Добавя се вода като мерите колко литра се влагат докато нарязаните зеленчуци се покрият. След това на всеки вложен литър добавяте по 40 грама морска сол. Например за 10 литра вода са нужни 400 грама сол.
Албена АтанасоваПодправките като лечебни билки! Какво е мнението ви за билките и приложението им?
Българските билки са извор на здраве и дълголетие. Всяка пролет задължително събирам цветчета от глухарче. С тях приготвям сладко, което е полезно за пречистване на черния дроб, повишаване на имунитета и още куп други ползи за здравето. А вкуса му е изключително приятен. След това цяла година си го хапваме с палачинки и други домашни вкусотии. Определено си заслужава !
Албена АтанасоваЗимнина от вашия край! Споделете рецепта :)
Обикновено приготвям една простичка зимнина, която ще споделя тук. Необходими продукти за нея са моркови, карфиол, сол, винен оцет и вода. В буркани с винтови капачки нарязвам зеленчуците. Във всеки буркан слагам една супена лъжица сол, оцет до мярката на буркана в долния му край и допълвам с вода. Стерилизирам бурканите за пет минути. Съхранявам ги на стайна температура. Така приготвената зимнина е готова за консумация след една седмица .
Албена АтанасоваЛюбими подправки?
Шафран, чубрица и джоджен.
Албена АтанасоваЕстествен имуностимулант, подходящ за деца?
Давам сироп от черен бъз на детето си. Приготвям го сама. Вкусът му е силен, за да не ми го откаже го смесвам с прясно изцеден плодов сок. Резултатите са добри. За 8 годишната ни възраст не сме приемали антибиотик.
Албена АтанасоваДайте идея за интересни постни ястия
Пълнени чушки с ориз и шафран, орехови сладки с мед.