Албена Атанасова
![Албена Атанасова](https://gotvach.bg/files/avatars/p_20230415_094701_69726.webp)
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти160Снимки655Статии151Съвети82Коментари322Форумни теми1Постове във форума15За менИзпрати съобщениеточки32827
![Албена Атанасова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20230415_094701_69726.webp)
Аз също опитах да заменя ориза с елда, получи се приятна изненада ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Албена Атанасова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20230415_094701_69726.webp)
Салата с червено цвекло, моркови и ябълка. Настъргват се и се подправят по вкус. По желание може да се добавят смлени орехови ядки.
![Албена Атанасова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20230415_094701_69726.webp)
Каквото и да приготвяме, важно е да го правим с желание и радост. А ако спазваме и начина на приготвяне, резултатите няма да закъснеят.
![Албена Атанасова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20230415_094701_69726.webp)
Култивираната печурка обича стайна температура, висока влажност след поява на плодни тела и проветриво място на отглеждане.
![Албена Атанасова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20230415_094701_69726.webp)
Добър вариант за съхранение е сушенето. Подобно на другите билки.
![Албена Атанасова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20230415_094701_69726.webp)
Моето впечатление от наричане на питка е супер положително. Хубаво е да се в слушаме в мъдростите на нашия народ и древни обичаи.
![Албена Атанасова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20230415_094701_69726.webp)
Постна питка, пълнени постни чушки, сарми, кекс с орехи, салати със зеле и туршии, млечни кремчета, празнично жито или лимец.
![Албена Атанасова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20230415_094701_69726.webp)
Добавя се вода като мерите колко литра се влагат докато нарязаните зеленчуци се покрият. След това на всеки вложен литър добавяте по 40 грама морска сол. Например за 10 литра вода са нужни 400 грама сол.
![Албена Атанасова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20230415_094701_69726.webp)
Давам сироп от черен бъз на детето си. Приготвям го сама. Вкусът му е силен, за да не ми го откаже го смесвам с прясно изцеден плодов сок. Резултатите са добри. За 8 годишната ни възраст не сме приемали антибиотик.
![Албена Атанасова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20230415_094701_69726.webp)
Любимата ми туршия е тази с естествена ферментация. Начин на приготвяне:
Нарязват се зеленчуци - карфиол, моркови, камби, зеле, керевиз, червено цвекло и други по избор. Заливат се с вода и на всеки вложен литър вода се добавят по 40 грама морска сол.
Така туршията се оставя да престои 21 дни. Разбърква се периодично.
Надявам се да ви хареса. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Албена Атанасова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20230415_094701_69726.webp)
При човек без здравословни проблеми киселите плодове оказват ускоряващо действие върху метаболизма, но консумирани не на гладно, а в интервал половин или един час преди и след всяко хранене.