Николина Панчева
Новак
Моята стенаРецепти2СнимкиСтатииСъветиКоментари121Форумни теми7Постове във форума2За менИзпрати съобщениеточки519
Ето как да съхраняваме подправките
аз също замразявам магданоза и копъра но му се губи миризмата . и тази година си купих семе и си посях в една саксия на терасата . . през зимата ще го прибера вътре . . босилек също имам в саксия . джоджена си го суша . и чубруцата също . и мащерката си суша .
Как се приготвя хляб с квас?
кваса се отглежда трудно като малко дете . в стъклен съд бурканче се поставя 2,3 лъжички ръжено брашно и се налива малко вода с топла вода не гореща . добавя се и малко захар . покрива се парче марля . на другия ден се разбърква с дървена шпатула . добавя се малко вода и брашно . това се прави всеки ден . държи се на топло . до 7 ден трябва да е готов . . познава се по това че се е надигнал и има спечифична миризма . аз опитвах няколко пъти и веднъж се получи . .. когато се замесва тестото се добавя половината квас а другата съхрянава в хладилника .