Николина Панчева
Николина Панчева
Новак

Моите форумни теми

Николина ПанчеваЕто как да съхраняваме подправките
Искам да споделя как съхранявам пресните подправки започвам от магданоза наи често го употребявам . като се изсуши няма този аромат и от няколко години го замразявам в камерата . нарязвам го на ситно и го поставям в формички за лед и го замразявам . като постои 2 дни го изваждам от формичите и го слагам в торбичка и пак в камерата . сега обяснавам защо в формички получават се кубчета и после като готвя слагам колото кубчета искам . копъра също го замразявам . много обичам босилек и също го замразявам . но тази година имам голяма саксия с босилек на терасата . джоджена го суша . и чубрицата е добра сушена . салвията е добра прясна но няма постоянно и нея я суша . но от нея се слага по малко в ястията защото е мносилен аромата и . много обичам и розмарин и него си го изсушавам когато нямам в саксия . сега ще споделя едно мое изобретение моя съпруг не обича коприва но аз я обожавам и като си набера я изсушавам и добавям към храната като подправка . всички обичат сърми но малките листа могат да се нарежат и да се поставят за подправка . много вкусно става . никога не използвам готови булуни а си си правя . това не е мое изобретение ути бъчваров веднъж сподели как използва дръжките на маганоза и обелките от лука и остаците от моркови и много други остатъци от зеленчуци . всички остатъци отзелечуци се поставят в торбичка от тензух и се сраряват . може и дафинов лист да се сложи . така не се изхръля нищо . много хора не обичат лук или магданоз в храната но по този начин в ястията има от тези подправки без да се виждат . забравих като изстине булуна се замразява в форми1ки за лед и готово имаме домашен булон . дано съм стана полезна на някои с тази тема . опитаите няма да съжалявате . в готоввите куте кубчета има глутамат и многосол а в тези които ние си правим има всичко което обичаме .
Николина ПанчеваКажете ефикасно почистване на организма от токсини
Има най различни методи за изчистване на организма от токсини . Аз имам здравословни проблеми . и чета много по тази тема .. не искам само да отслабна, а да изчистя организма си от токсини . за да отшумят тези проблеми . . много лекарства пия и това ми се отразява .натрупват се вредни вещества в организма ми . моля споделете с мен .вашия опит . важно ми е
Николина ПанчеваКакво трябва да е храненето при хипертония?
Боледувам от няколко години от хипертония . пия редовно лекарства и спазвам хранителен режим . не използвам сол не пия кафе само през лятото пия защото тогава ми пада налягането . четох преди няколко дни тук някъде че кафето само на момента вдига налягането но после дори го нормализира . и много други неща спазвам но през зимата правя кризи на 59 години съм а съм вдигала до 200 на 1220 а през лятото ми пада до 100 на 75 . как да се храня за да не се получават такива аномалии
Николина ПанчеваЛято е! Дайте идеи за сосове и дресинги
Тази тема не я видях никъде в сайта .интересувам се от дресингите и сосовете, защото е време за салати и трябва да сме наясно коя салата с какъв дресинг се поднася. и каква е разликата между сос и дресинг. ние си правим салатите с зехтин, оцет и сол на вкус. Но има много видове дресинги но ги няма на едно място .моля да направите такава тема . Ще ви бъда благодарна
Николина ПанчеваДайте идея за интересни постни ястия
Започват постите и ще бъда благодарна да ми дадете идеи за интересни постни ястия .и с какво мога да заместя месото .
Николина ПанчеваКак се прави домашна сметана?
Интересувам се как се приготвя домашна сметана. Търсих в нета, но не намерих информация
Николина ПанчеваКак се приготвя хляб с квас?
Предлагам да се добави тема за приготвяне на безквасно тесто . .намерих много неща по темата но аз самата не успях да приготвя добър квас . може ли да споделите вашия опит