Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен»Моите форумни постове
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни постове

АнонименРодопски гозби
Не се прави точно така пататника. Аз съм от Родопите.
АнонименРодопски гозби
Пататникът се прави по следния начин: вземаш картофи, зависи от големината на тигана, настъргваш ги на едро ренде, слагаш сол, гьозум или джоджен, то е същото, кромид лук колкото искаш по ваш вкус и го разбъркваш с ръце. После го слагаш в тиган, но да не е много дебел, дане стане суров. Слагаш малко олио, слагаш от сместа и с нож го притискаш от страни да получи хубава кръгла форма и слага на печката, но да е с дърва и печеш. Трябва да го връткаш от време на време да не ти залепи. Когато почервенее, тогава го обръщаш и от другата страна и вече като го изкараш, може да си поръсиш сирене, но това е по желание вече. Аз много често си го правя да си хапваме. Описах ти го малко по - подробно защото по някога дребните работи бъркат. Ами, това е. Пожелавам ти да го направиш много вкусен и да т е много сладко. Ако има нещо, пиши.
АнонименРодопски гозби
Ми може и с кори. Аз го правя без кори. Ако е с кори, трябва да го направиш в тава. А без кори, както съм го описала, трябва да е в тиган. На мен ми харесва повече без кори.