Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни постове

Анонимен
Не си ли видял уредът за подквасване колко часа работи? - 3-4 часа са много малко. 10-12 часа, и то трябва добре да го завиеш и увиеш с дебело одеяло или нещо подобно, за да запази по-дълго температурата си на подквасване. И - не знам какво домашно, с пастьоризирано от магазина 3.5% подквасвам, но закваска си вземи от кисело мляко "Елена". Само затоплям пресното до около 50-60 градуса, сипвам в него чашката с киселото разбито с малко сол мляко, разбърквам добре с тел за разбиване на яйца, сипвам в съда за подквасване, завивам и увивам и оставям 10-тина часа. Това е. пп що си мислите, че в домашното не слагат вода?
Анонимен
bezime :Здравейте! Въпросът ми е следния : от известно време се опитвам да си правя кисело мляко като за целта използвам домашно прясно мляко и домашна закваска.Проблемът е че винаги става много водно - все едно е смесица от прясно и кисело Някой може ли да ми каже защо става така Права го по следния начин : Изчаквам да стане до към 40 градуса, в една чаена чаша сипвам 1/4 прясно мляко и 2 супени лъжици кисело, бъркам и прибавям към 800 грама прясно - разбърквам и увивам.Чакал съм го различно време - 3 , 4 , 5 часа - все става супер водно. ****************** с домашно? правила съм само с "купешко" - на Верея става рядко, има едно хасковско БМК - става много вкусно. закваска си взимам от кисело "Елена" - за млеката на Елби знам, че са с лактус бациликус булгарикус, и се получава. а иначе от майка ми съм чувала, че ако млякото е разредено, и домашно да е, пак ще стане рядко. но го държа под завивките 7-8 часа и после - в хладилника.