Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен»Моите форумни постове
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни постове

АнонименКак приготвяте мусаката - с пържени картофи или сурови?
сурови, то иначе каква мусака е? само за гръцката с патладжани вместо с картофи патладжаните се пържат първо.
АнонименКоя е най-вкусната рецепта за лютеница за вас?
Печени патладжани и чушки, обелват се и се накълцват на дребно. След това ги запържвам в голям дълбок съд, прибавям белени наситнени домати и пържа докато се посгъсти. накрая пресен магданоз и чесън. Дали е лютеница или пържено кьопоолу, и аз не знам, но си ни остана любима семейна "манджа", а и на всеки, на когото съм я казвала, си е "паднал" по нея.
АнонименКоя е най-вкусната рецепта за лютеница за вас?
за белия пипер не съм се сетила! мс за идеята!
АнонименГолямо кюфте
и "мусака" става
АнонименДомашно кисело мляко с мляко от супера
А да има някой идея от кое кисело мляко е най-добре да се вземе подкваса? В някакъв сайт за качеството на млякото на нашия пазар прочетох, че Lactobacillus bulgaricus я имало само май в продуктите на Елби, и за това използвах Елена. С верея нищо не ставало (не смея и да пробвам, заквасвам си с моето мляко), а ако подквасиш с Активия - се получавало активия. И още нещо: има ли значение %-ът масленост на прясното мляко за гъстотата на киселото?
АнонименДомашно кисело мляко с мляко от супера
И без да го минавам през цедка, с "верея" прясно става гладко като крем, наистина е много хубаво! Искаш да кажеш, че гъстотата на подквасеното не зависи от това, дали прясното ще е с 3% или 2% масленост например?
АнонименДомашно кисело мляко с мляко от супера
Възможно е, до сега не съм пробвала с под 3% масленост. Следващият път ще пробвам с 2% да видя има ли разлика. Иначе с "Горна Малина" най ми хареса, а едно от най-евтините от тези, които пробвах до сега.
АнонименДомашно кисело мляко с мляко от супера
не се прави с лактобацилус булгарикус, а с другата химична закваска, дето на Запад се продава в аптеките. За тук не знам дали я продават.
АнонименДомашно кисело мляко с мляко от супера
:y: да! с бор чвор става мн добро!
АнонименЛюбимите ни български ястия
МАЛИНОВ :Кой български ястия Ви впечатляват най-много и защо ? пататник разни със "зелено" - с коприва, киселец, лапад
АнонименЛюбимите ни български ястия
печени белени чушки с доматен сос с чесън чушки бюрек... замислям се кои ястия са български ps:
АнонименЛюбимите ни български ястия
Как можах да забравя класическата баница със сирене и таратора! А мусаката не е българско, и има много варианти, аз си я обичам с моя си заливка: 1 кофичка кисело мляко с малко сода бикарбонат, 2 яйца, половин ч.чаша натрошено сирене и 2 лъжици брашно. Става като солен кекс отгоре, много е вкусно
АнонименЛюбимите ни български ястия
пржени или печени във фурната пилешки дробчета с много лук, чушки, моркови и доматен сос с чесън :wink: в някои заведения съм ги срещала като "дроб/чета по селски".
АнонименДзупа Инглезе
Дзупа Инглезе Необходими продукти За крема: 50 г захар 1 пръчица ванилия 50 г брашно 6 бр. жълтъци 500 мл мляко 20 г натурално какао или натурален настърган шоколад За блата: 20 бр. бишкоти ликьор Alchermes (може да се замени с ликьор с вкус ягода или малина или друг ликьор по избор) Начин на приготвяне Отделете 1 ч.ч. от млякото, а останалото сварете на бавен огън заедно с ванилията. След като заври, изключете котлона и оставете да изстине. В дълбок съд разбийте жълтъците заедно със захарта, добавете брашното (разбъркайте) и останалото мляко и разбъркайте отново до хомогенна смес. След това извадете пръчицата ванилия от поизстиналото мляко и изсипете сместа в млечно-яйчената смес. Включете котлона и бъркайте постоянно, докато се сгъсти. Разделете полученият крем на две части и в едната, докато е топъл, добавете какаото (или шоколад) и бъркайте до еднородност. Оставете кремовете да изстинат, като ги покриете с фолио, за да не хванат коричка. Изберете подходяща тавичка (или малки чашки за около 150 г). Потопете половината бишкоти в ликьора за около секунда и наредете на дъното. След това излейте какаовия крем (целия, ако сте избрали тавичка или друг голям съд, или разделете на части за чашките) и го разпределете наравно в съда. Отново наредете слой от потопени в ликьор бишкоти и покрийте с яйчения крем. Оставете десерта в хладилник за няколко часа преди сервиране. * По избор можете да добавите и ред плодове след първия слой бишкоти. * Друг вариант на десерта е вместо ликьор да се използва сироп от ягоди или малини и да се включат плодове, предварително накиснати в алкохол.
АнонименКакво да сготвя?
ми кажи си какво искаш: с някакво месо, безмесно, супа, печиво и т.н. в последно време съм на пилешко: бон филе или филе в тавата и в загрятата фурна, с мазнинана, да не остане сухо, като го обърна, прибавям и гъби да се запекат; като е готове вече - разредена заквасена сметана с чер пипер и магданоз за няколко минути. И става прекрасно пилешко печено със сос сметана с гъби
АнонименСлага ли се вегета или пикантина на картофена салата
само риган и пресен магданоз слагам, а това да не е кориандър или кимион? някои я обичат пък с индийско орехче, нямам представа. Всекиму според вкуса
АнонименВъпрос относно подквасване на кисело мляко
bezime :Здравейте! Въпросът ми е следния : от известно време се опитвам да си правя кисело мляко като за целта използвам домашно прясно мляко и домашна закваска.Проблемът е че винаги става много водно - все едно е смесица от прясно и кисело Някой може ли да ми каже защо става така Права го по следния начин : Изчаквам да стане до към 40 градуса, в една чаена чаша сипвам 1/4 прясно мляко и 2 супени лъжици кисело, бъркам и прибавям към 800 грама прясно - разбърквам и увивам.Чакал съм го различно време - 3 , 4 , 5 часа - все става супер водно. И какво, като е домашно? мислиш, че не му сипват вода ли? Снощи подквасих "верея" 3% със закваска от кисело мляко "елена" - всичко от супера. затоплено пресно мляко литър и половина, даже не съм го и преварявала, нали е пастьоризирано. половин чаена чаша кисело мляко с една лъжичка сол (против уруки - бабина рецепта), допълних чашата с песно и след това с бъркане я добавих в пресното мляко. После го завих отворих го тая сутрин. станало е повече от чудесно: макар и не много гъсто, но е гладко като крем, няма грам отделена вода, и е адски вкусно, истинско кисело мляко.