Моите форумни постове

ВИЛИ-Виолета Матева
алабаш само в салата съм опитвала ,за готвен или пържен не нямам инфо
ВИЛИ-Виолета Матева
От година готвя боб и леща без запръжки ,сипвам всичко в тенджера ,заливам с вода ,сол ,олио ,червен пипер и се вари до готовност
ВИЛИ-Виолета Матева
като изключа варивата ,когато готвя някой ястие запържвам ,може да е вредно но пък си е хубаво и вкусно със запръжка
ВИЛИ-Виолета Матева
мисля че е от маргарина има го в голямо количество в бутер тестото ,иначе ми харесва че се надува, но рядко работя с него Виж ако си го замесиш сам поне ще знаеш какво си сложил в него
ВИЛИ-Виолета Матева
Мария не се ядосвай, на всички ни се е случвало да имаме гафове но това е за да ставаме все по добри и трупаме опит било с тесто или с готвене И аз съм следвала рецепти и накрая за нищо не става ,но когато стане се кефиш и му се радваш Преди да стане някой майстор първо е бил чирак така човек расте и се развива
ВИЛИ-Виолета Матева
нямам гулия ,но знам че се слага в туршията и е много хрупкава
ВИЛИ-Виолета Матева
ура дадоха ми гулия ще я четкам ,ще я измивам и ще правя салата ,че стана ракиено време
ВИЛИ-Виолета Матева
Все още запържвам кайма и картофи ,но мисля да опитам и суров вид хем по лесно ,хем по полезно
ВИЛИ-Виолета Матева
Харесвам свежи салати ,зелева с моркови и червено цвекло ,обичам повече краставици отколкото домати ,а сурови чушки са разкошни Правя си често салата с тученица ,със зелен фасул и с две думи харесвам почти всички салати
ВИЛИ-Виолета Матева
Зимата има кисело зеле ,туршия ,камби и кисели краставички после се хващаме за зелено
ВИЛИ-Виолета Матева
не съм ползвала досега ,дори и в магазина не съм го виждала - меланж с какво е този пипер ,дайте повече инфо за него
ВИЛИ-Виолета Матева
чувала съм за това че алоето трябва да е на три години тогава има лечебна сила ,но не знам дали става ако е по младо С него лекуват сериозни заболявания като тумори и рак Не е за всеки да приготвя лекарства с него ,но зависи от зора
ВИЛИ-Виолета Матева
Много рядко го ползвам за туршии да се пресече и да остане хрупкава
ВИЛИ-Виолета Матева
така е ,вече всичко е химия и не знаеш кое е вредно и кое не
ВИЛИ-Виолета Матева
не ми се е налагало да правя саламура за сирене ,но съм чувала че се прави силна саламура от сол и вода ,като пуснеш едно кокоше яйце да потъне и само върха му да се вижда колкото 5 стотинки - голямо обяснение направих ,но виж и другите какво ще ти споделят
ВИЛИ-Виолета Матева
И при нас са на почит тези аламинути ,често приготвям бъркани яйца със сирене,с кренвирши или омлети Бързо и вкусно точно по моя вкус !
ВИЛИ-Виолета Матева
Малко знам за тази кухня от Аюрведа - това е вегетарианска кухня ,но се разрешава млечни продукти ,но не са желани яйца и риба Ядът се семена ,мед ,ядки ,плодове ,зеленчуци ,ориз с подправки като за индийска кухня Не трябва да се смесват храни ,дори не е желателно да се ядат кисели и сладки плодове защото това затруднява организма и разни други Хубаво е човек да се ограничи и да спазва малко принципите на това учение
ВИЛИ-Виолета Матева
Ще ви кажа и аз какво мисля ,в сайта има много участници ,които хич ,ама хич не ги интересува кой, как и с колко звезди е гласувал за тяхната рецепта те си имат други цели Дали ще видя ,кой е сложил една звезда или пет и мен това не ме топли Щом си качил рецепта ,ти си вложил известен труд и време и никога не можеш да се харесаш на всички ,а и не е нужно Все пак и аз нямам нищо против да се вижда гласуването - това не ме засяга ни най малко ,нито пък ще се сърдя на някой дори и да не харесва моите рецепти - разни хора ,разни вкусове това е !!!