Моите форумни постове

ВИЛИ-Виолета Матева
Така е за злобарите почивен ден няма ,затова и нямам против да се вижда
ВИЛИ-Виолета Матева
Хубав въпрос на Илияна ,но не можем да отговорим за рейтинга на дадена рецепта Мисля ,че колкото е по голям рейтина толкова повече се гледа дадената рецепта - а тази гледаемост може да направи рецептата най харесвана за месеца и от там да спечелиш точки ако все още се дават
ВИЛИ-Виолета Матева
не знам колко е добра идеята с видимото гласуване ,но виждам коментари на хора който се дразнят когато някой е гласувал да речем с 3 или 2 звезди и искат да им се каже - Защо Това си е напълно в реда на нещата ,никоя рецепта не може да се хареса на всички ,защото сме много различни хора и ни събира само любовта към готвенето
ВИЛИ-Виолета Матева
Защо да им приготвят закуски по програма спусната от гжа Масларова се дава чаша топло мляко и закуска на всички ученици - безплатно ,а те ги хвърлят в коша за боклук и си купуват кроасани ,чипсове ,снаксове ,сокчета ,бургери и какво ли още не Така правят днешните ученици ,това виждам при нас всеки ден ,не знам другаде дали е така
ВИЛИ-Виолета Матева
не съм правила този тест и дано не се налага никога
ВИЛИ-Виолета Матева
нищо не замразявам ,готвя само за нас ,рядко остава за фризер или ако остане в кутия в хладилника ,ако не се изяде до ден се хвърля на животните
ВИЛИ-Виолета Матева
При мен ,едното без другото не може Готвя и после снимам ,всички знаят това и чакат да привърша и тогава да нападат
ВИЛИ-Виолета Матева
виждала съм прекрасни снимки с телефон ,но като опитах да кача една снимка от айфона на щерката не ми я приеха ,затова си снимам с апаратчето Понякога стават добри ,друг път не ,но какво да се прави това са ни възможностите не сме фотографи
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря че споделихте ,то на празник без пита не може ,но на този празник за първи път се яде и грозде и диня
ВИЛИ-Виолета Матева
да, като гледах Рудолф и той така накисва листи желатин и после работи с тях ,ама ние сме си свикнали с нашия желатин и не съм търсила друг
ВИЛИ-Виолета Матева
Значи малко се образовах по темата ,ние приготвяме катък от кисело мляко и сирене това си е крокмач За оригинален катък се взема прясно мляко с висока масленост и се вари на водна баня за 4-5 часа като се бърка с дървена лъжица да не загори После на 1 литър мляко се добавя по 1 с л сол и се разсипва в буркани ,затваря се с капачка и оставят на хладно В миналото са го държали в кладенците на хладно защото там температурата е 14 С през всеки сезон За по голяма гъстота се прибавя и натрошено сирене- ей това е катък Трябва да стане гъсто и да се реже като пестил ,ама такова чудо не съм опитвала
ВИЛИ-Виолета Матева
нямам уред и не квася мляко ,това го прави моя мъж той е майстора на подкваса
ВИЛИ-Виолета Матева
не ми е трябвало и не съм търсила мрежа за колбаси ,но все някъде ще има
ВИЛИ-Виолета Матева
менюто е винаги едно ,салата ,скара и десерт торта или сладкиш и още някоя глезотия ако имам време
ВИЛИ-Виолета Матева
Когато имам балсамов оцет , овкусявам салати с него Чувала съм че го ползват при диета за отслабване и загуба на тегло За нас е малко скъп ,затова повечето хора го пренебрегват,а ползата от него е голяма Децата също го харесват, най вече в салати и така ядат повече зеленчуци
ВИЛИ-Виолета Матева
Гери мисля че грешиш ,балсамовия оцет не се прави от стафиди или аз поне не съм чувала ,прави се от специален сорт грозде ,сока се карамелизира и отлежава в дъбови бъчви за 12 години Затова струва скъпо ,едно шише върви и по 100 лв ,другите са ментета Предлагат винен оцет с разни сгъстители и карамел за аромат но не е оригинала В Италия с него сервират дори крем карамел и сладолед
ВИЛИ-Виолета Матева
и аз като Добринка ползвам Сан лазаро- това е балсамова подправка за салати и готвене - харесва ми
ВИЛИ-Виолета Матева
рядко готвя с вино и то с бяло защото е по леко и не оцветява като червеното Ако е месо или сос става вкусно ,но не всеки обича готвено с вино