ВИЛИ-Виолета Матева
Автор
Моята стенаРецепти3310Снимки8733Статии94Съвети55Коментари916Форумни теми36Постове във форума665За менИзпрати съобщениеточки83511
Хубав въпрос на Илияна ,но не можем да отговорим за рейтинга на дадена рецепта Мисля ,че колкото е по голям рейтина толкова повече се гледа дадената рецепта - а тази гледаемост може да направи рецептата най харесвана за месеца и от там да спечелиш точки ако все още се дават
не знам колко е добра идеята с видимото гласуване ,но виждам коментари на хора който се дразнят когато някой е гласувал да речем с 3 или 2 звезди и искат да им се каже - Защо Това си е напълно в реда на нещата ,никоя рецепта не може да се хареса на всички ,защото сме много различни хора и ни събира само любовта към готвенето
Защо да им приготвят закуски по програма спусната от гжа Масларова се дава чаша топло мляко и закуска на всички ученици - безплатно ,а те ги хвърлят в коша за боклук и си купуват кроасани ,чипсове ,снаксове ,сокчета ,бургери и какво ли още не Така правят днешните ученици ,това виждам при нас всеки ден ,не знам другаде дали е така
нищо не замразявам ,готвя само за нас ,рядко остава за фризер или ако остане в кутия в хладилника ,ако не се изяде до ден се хвърля на животните
При мен ,едното без другото не може Готвя и после снимам ,всички знаят това и чакат да привърша и тогава да нападат
виждала съм прекрасни снимки с телефон ,но като опитах да кача една снимка от айфона на щерката не ми я приеха ,затова си снимам с апаратчето Понякога стават добри ,друг път не ,но какво да се прави това са ни възможностите не сме фотографи
Благодаря че споделихте ,то на празник без пита не може ,но на този празник за първи път се яде и грозде и диня
да, като гледах Рудолф и той така накисва листи желатин и после работи с тях ,ама ние сме си свикнали с нашия желатин и не съм търсила друг
Значи малко се образовах по темата ,ние приготвяме катък от кисело мляко и сирене това си е крокмач За оригинален катък се взема прясно мляко с висока масленост и се вари на водна баня за 4-5 часа като се бърка с дървена лъжица да не загори После на 1 литър мляко се добавя по 1 с л сол и се разсипва в буркани ,затваря се с капачка и оставят на хладно В миналото са го държали в кладенците на хладно защото там температурата е 14 С през всеки сезон За по голяма гъстота се прибавя и натрошено сирене- ей това е катък Трябва да стане гъсто и да се реже като пестил ,ама такова чудо не съм опитвала
Когато имам балсамов оцет , овкусявам салати с него Чувала съм че го ползват при диета за отслабване и загуба на тегло За нас е малко скъп ,затова повечето хора го пренебрегват,а ползата от него е голяма Децата също го харесват, най вече в салати и така ядат повече зеленчуци
Гери мисля че грешиш ,балсамовия оцет не се прави от стафиди или аз поне не съм чувала ,прави се от специален сорт грозде ,сока се карамелизира и отлежава в дъбови бъчви за 12 години Затова струва скъпо ,едно шише върви и по 100 лв ,другите са ментета Предлагат винен оцет с разни сгъстители и карамел за аромат но не е оригинала В Италия с него сервират дори крем карамел и сладолед