Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Татяна Ангелова»Моите форумни постове
Татяна Ангелова
Татяна  Ангелова
Новак

Моите форумни постове

Татяна  АнгеловаБланширане на зеленчуци
palase :Искам да ви попитам дали бланширате зеленчуците преди да ги замразите и как точно процедирате? Здравей. От години си прибирам зеленчуци във фризера и съм се убедила , че не всеки зеленчук трябва да се бланшира. От опит не бланширам : тиквички, грах, чушки, карфиол. Но задължително подготвям предварително: зелен фасул, патладжан,гъби.
Татяна  АнгеловаРецепта за доматена супа
viktoria_kn :Някои има ли рецепта за доматена супа? Преди малко ядох една страхотна в \"Бар на края на вселената\". Иска ми се да сготвя нещо подобно, но нямам идея как. Определено имаше пасирани домати, но какво още... Ако някои може да помогне? Аз я правя така и става много вкусна 1 кг домати или 1 буркан домати 1 чаша фиде 1 и 1/2 литра зеленчуков бульон 1 -2 скилидки чесън 1 средна глава лук 1 -2 с.л. зехтин (олио) магданоз Олиото се загрява в тенджера. Фидето се запържва до златист цвят. Разрежда се с бульона и се кипва. Доматите се настръргват на ренде и се добавят и се вари около 30 мин или бурканът с домати се пасира заедно с лукът и чесъна. Прибавят се към фидето. Супата се вари 15 мин. Накрая се поръсва с нарязан на ситно магданоз и се сервира. Да ти е сладко...