Татяна Ангелова
Новак
Моята стенаРецепти1СнимкиСтатииСъветиКоментари4Форумни теми2Постове във форума2За менИзпрати съобщениеточки2
Бланширане на зеленчуци
palase :Искам да ви попитам дали бланширате зеленчуците преди да ги замразите и как точно процедирате?
Здравей. От години си прибирам зеленчуци във фризера и съм се убедила , че не всеки зеленчук трябва да се бланшира. От опит не бланширам : тиквички, грах, чушки, карфиол. Но задължително подготвям предварително: зелен фасул, патладжан,гъби.
Рецепта за доматена супа
viktoria_kn :Някои има ли рецепта за доматена супа?
Преди малко ядох една страхотна в \"Бар на края на вселената\". Иска ми се да сготвя нещо подобно, но нямам идея как. Определено имаше пасирани домати, но какво още...
Ако някои може да помогне?
Аз я правя така и става много вкусна
1 кг домати или 1 буркан домати
1 чаша фиде
1 и 1/2 литра зеленчуков бульон
1 -2 скилидки чесън
1 средна глава лук
1 -2 с.л. зехтин (олио)
магданоз
Олиото се загрява в тенджера. Фидето се запържва до златист цвят. Разрежда се с бульона и се кипва.
Доматите се настръргват на ренде и се добавят и се вари около 30 мин или бурканът с домати се пасира заедно с лукът и чесъна. Прибавят се към фидето. Супата се вари 15 мин.
Накрая се поръсва с нарязан на ситно магданоз и се сервира.
Да ти е сладко...