Татяна Ангелова
Татяна  Ангелова
Новак

Моите форумни теми

Татяна  АнгеловаЛятна туршия
• 1.5 кг червени чушки • 3 бр. едри домати • 3-4 глави лук • 4-5 скилидки чесън • 400 мл сметана • 1/3 ч.ч. олио • сол • черен пипер -------------------------------- Чушките се опичат и изчистват от люспите, семките и дръжките. Лукът се задушава, прибавят се настърганите домати и счуканият чесън. След 10 минути се добавят нарязаните чушки, подправките и 1 ч.ч. вода. Ври не повече от 10-15 минути и се сваля от огъня. При непрекъснато бъркане се прибавя сметаната. По желание се прибавя копър. Може да се консумира топло, но студено е по-вкусно.
Татяна  АнгеловаСалата от гъби
Ето и една прекрасна рецепта за салата от гъби от мен: • 1 кг гъби (може и диви) • 1/2 ч.ч. олио • 1/2 пакетче лимонтузо • 2-3 глави чесън • 2-3 дафинови листа • 1/2 ч.л. черен пипер • 1/2 ч.л. счукан бахар • 1 ч.л. чубрица • 2 ч.л. сол • 1 ч.ч. вода • 1 връзка магданоз • 1 връзка копър Гъбите - измити, почистени и нарязани - се слагат във врящата марината от водата, олиото, солта и лимонтузото за 20 минути. Изключва се котлона и се добавят подправките. Съдът се захлупва и така преседява 12 часа. Гъбите се насипват в буркани, долива се маринатата и се затварят. Стерилизират се 15 минути. Да ви е сладко!