Татяна Ангелова
![Татяна Ангелова](https://gotvach.bg/files/avatars/avatar.png)
Новак
Моята стенаРецепти1СтатииСъветиКоментари4Форумни теми2Постове във форума2За менИзпрати съобщениеточки2
![Татяна Ангелова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
• 1.5 кг червени чушки
• 3 бр. едри домати
• 3-4 глави лук
• 4-5 скилидки чесън
• 400 мл сметана
• 1/3 ч.ч. олио
• сол
• черен пипер
--------------------------------
Чушките се опичат и изчистват от люспите, семките и дръжките. Лукът се задушава, прибавят се настърганите домати и счуканият чесън. След 10 минути се добавят нарязаните чушки, подправките и 1 ч.ч. вода. Ври не повече от 10-15 минути и се сваля от огъня. При непрекъснато бъркане се прибавя сметаната. По желание се прибавя копър.
Може да се консумира топло, но студено е по-вкусно.
![Татяна Ангелова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
Ето и една прекрасна рецепта за салата от гъби от мен:
• 1 кг гъби (може и диви)
• 1/2 ч.ч. олио
• 1/2 пакетче лимонтузо
• 2-3 глави чесън
• 2-3 дафинови листа
• 1/2 ч.л. черен пипер
• 1/2 ч.л. счукан бахар
• 1 ч.л. чубрица
• 2 ч.л. сол
• 1 ч.ч. вода
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
Гъбите - измити, почистени и нарязани - се слагат във врящата марината от водата, олиото, солта и лимонтузото за 20 минути. Изключва се котлона и се добавят подправките.
Съдът се захлупва и така преседява 12 часа. Гъбите се насипват в буркани, долива се маринатата и се затварят. Стерилизират се 15 минути.
Да ви е сладко!