Ваня Георгиева

Гуру
Моята стенаРецепти1565Статии47Съвети16Коментари1429Форумни теми41Постове във форума1008За менИзпрати съобщениеточки52415

Рецептите за козунак са класически,но майсторлъка е в месенето. От него си проличава дали си майстор.
Наистина е капризен козунака.


Ние я правим по 2 начина. Първия е като се завира солена вода и се пускат парчета докато кожата стане леко избистрена. Вади се и се подрежда в кофичка или тенджера.След като изтине водата се облива. Вторият начин е като стои осолена 24 часа после се изтърсва от солта и се овалва във червен пипер,черен чубрица и праз.

Домашна разбира се! Ние я правим с по-малко патладжан отколкото е в рецептата. Добавете бял пипер на прах, придава сладникав и ароматен вкус. Бях резервирана към него но след като опитах останах възхитена.Другото което е,че я правим по мазничка.


Преди имахме магазин за кафе и съм опитвала поне 50 вида кафета. Някой хора обичат леки и ароматни като Арабиката. А други плътни и с доста горчив вкус. 


И аз като вас замразявам зелен лук, лапад, магданоз но от пресните по-хубаво няма и от към витамини и вкус. С две думи слагам за да имам когато не мога да намеря пресни.

Колкото и да не е желателно да замръзяваме храни го правим,просто е неизбежно. Всички според мен го правят. 
