Анонимен

Новак
Анонимендобави коментар към: Английски ябълков пайпреди 8 години, преди 8 години
Английски ябълков пай15.05.2013ПайАз живея в Англия от 1987 г и искам да допълня: Ябълките трябва да се кисели. В Англия се използват ябълки от сорта Брамлей - доста са кисели и ги ползват за готвене и сладкиши. Към ябълките се прибавя и захар. След това се добавя нишестето размито в малко вода. В оригината рецепта от края на 19 век тестото се прави с говежда мазнина ,shredded suet, която се намира около бъбреците на животното, а по-късно започват да използват краве масло иили маргарин . След замесване тестото се оставя в хладилника за около 1 час, след което е готово за употреба. МАЛКИ ТАЙНИ – поръсете ябълките с канела за по- ароматен пълнеж