Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Боряна»Единичен статус #112669
Boryana
Boryana
Новак
  • БорянаБорянадобави коментар към: Пиле с уникален вкуспреди 8 години, преди 8 годиниПиле с уникален вкусПиле с уникален вкус25.01.2017Пилешки бутчетаздравейте, манджичката наистина си я бива :) втория път промених само малко от съставките и технологията, за да се получи превъзходно балансиран вкус. ето как: ако в изходните продукти гъбите са били сурови те трябва да се сготвят предварително. инак остават жилави в сравнение със съвременния бройлер, който си купуваме и готвим, и който става напълно сготвен за 0 време. аз ги задуших в малко вода с няколко зрънца чер пипер и чаена лъжичка масло, в захлупена тенджерка, докато станаха напълно готови. това масло впрочем беше и единствената добавка на друга мазнина, освен съдържащата се в топеното сирене и в майонезата - и двете последни са доста мазни сами по себе си; няма нужда от повече мазност в блюдото. докато гъбите се готвеха, парчетата пиле (използвах бутчета и гърди) седяха захлупени в купа на масата, да се мариноват в 2 суп. лъжици бяло вино, 2 суп. лъжици сушен лук на парченца, ~1 чаена лъжица много ситно накълцано листо от целина и 1 чаена лъжичка соев сос. след като гъбите бяха готови и пилето мариновано - забърках майонезата с топеното сирене с половин чаена лъжичка бял пипер и изпълних по-нататък рецептата както е написана. но без добавката на кашкавал! - той също е твърде мазен, а и би се вмъкнал по-грубичко в чудесния баланс на вкусове и аромати. и едно последно, може би излишно напомняне :) - виното, което употребявате трябва да е наистина добро! благодаря за рецептата :)
    • Сия Рибагина
      Сия РибагинаБлагодаря ви за милите думи и съветите. С удоволствие бих опитала да сотирам гъбите предварително, въпреки че при мен наистина това не беше необходимо, за посоченото време на готвене те достатъчно добре си се сготвиха :). Винаги е по-добре месото да бъде предварително леко мариновано и овкусено, но в случаите когато бързаме и не разполагаме с време рецептата позволява да се приготви и без предварителна обработка. Съгласна съм с всички коментари за това колко калорично, мазно и тежичко е ястието, но пък наистина е страхотно вкусно :).