Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Снежа Е.»Единичен статус #14287
  • Снежа Е.Снежа Е.добави отговор към форумната тема: Американска храна в Българияпреди 9 години Тук навлизаме в едни много дълбоки води. Това кой какъв народ е няма нужда да се обсъжда, все пак говорим за храна, а не за история. По отношение на здравословност - да, тези заведения за бързо хранене предлагат храна, която е вредна. Аз също ще опитам един ден да огранича детето си от тези места.
    Иначе на днешно време кое е полезно, не мисля, че проблема е само в MC и KFC.
    Знаете ли как се правят родните ни кренвирши и колбаси и колко гадории се слагат вътре смлени, знаете ли какво се слага в лютениците или колко набухвател или какво ли не се слага в хляба, за да стане такъв какъвто е? А месата, които се пълнят с течност, за да са големи и тежки, или с какво се огояват животните за повече месо, а сиренето, кашкавала и така наречените "млечни продукти" как се правят? А знаете ли при колко от тези български фирми, които ги произвеждат, са открити нередности? А фалшивото ни масло? Неистинското биволско мляко? Плодовете и зеленчуците с химикали? А тези, които ги мажат с нещо като парафин или друго(пример: ябълки), за да са лъскави и да имат търговски вид, а безалкохолните ни и фалшивия алкохол? соковете и нектарите дето съдържали 100% плод...дрън-дрън... от хляба и храните до единия прост чай и подправки, всичко е прецакано. Знаете в моя град как събират липа за чай и предават в пунктове за изкупуване? виждала съм като падне цвета от дърветата в парка и разни там минават с метлите, метат от земята липов цвят и продават... Нека не говорим за народ и храни помия. Не е основателно да забъркваме народността на някого.
    Относно нашите баничарници, баници и т.н. въпроса не е само до използване на добро олио, или на пример тези които заместват сиренето с извара и т.н.
    Идеята е, че както заведенията за бързо хранене, така и прекомерната употреба на тестени изделия, също не са полезни и водят до проблеми и затлъстяване.