Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Снежа Е.»Моите форумни постове
Снежа Е.
Снежа Е.
Новак

Моите форумни постове

Снежа Е.Дайте трик за застройка на супа
Зависи от супата. Аз когато застройвам, просто не слагам белтъка а използвам само жълтък, към който слагам или малко оцет, или малко кисело мляко. Другия вариант, който гарантира, че супата няма да се пресече е с топла/варена застройка. Аз поне така я знам да се нарича.
Снежа Е.Меню за Бъдни вечер,Коледа и Нова година
...хмммм никой не спомена приготвянето на тиквеник. У дома приготвихме и това.
Снежа Е.Кои са най-добрите Кори за баница?
Не съм ползвала тези Одрински кори. Мисля, че не съм ги и виждала до сега. Ползвам Фамилия от 500 гр., защото са идеални за моите тави.
Снежа Е.Лейди на плажа ми е любимият коктейл
Не знам защо, но като прочетох заглавието Лейди на плажа и думата, която ми се наби в съзнанието бе - плаж. И като се замислих за плажа, веднага се сетих за Мохито.
Снежа Е.За и против 90 дневната диета
Здравей! Аз и мъжа ми в момента спазваме тази диета от около 3 седмици. С него ядем една и съща храна. Мъжа ми сваля килограми, но аз не. Аз свалих малко през първата седмица и след това започнах да качвам отново. Аз също се надявам някой да сподели опита си и може би ще мога да разбера защо при мен не се получават нещата.
Снежа Е.Американска храна в България
Моите уважения, но аз бих искала да кажа, че едно и Американската храна или Американската кухня и друго са fast food заведенията като MC и KFC, които ние знаем и са се наложили по цял свят. Традиционната американска храна е много вкусна, а MC и KFC са нещо друго. Колкото до наднорменото тегло, MC и KFC и "американския начин на хранене", какво ще кажете тогава за дюнерите и техните вариации, пиците на парче или нашите родни баничарници.Извинете ме, но аз мисля, че ако замените MC и KFC и ежедневно висите в някоя баничарница и нагъвате мазни баници и понички, резултата вероятно ще е същия. Нашия български вариант на американското храна не е по-добър или по здравословен - да се тъпчем с тестени и мазни изделия.
Снежа Е.Американска храна в България
Тук навлизаме в едни много дълбоки води. Това кой какъв народ е няма нужда да се обсъжда, все пак говорим за храна, а не за история. По отношение на здравословност - да, тези заведения за бързо хранене предлагат храна, която е вредна. Аз също ще опитам един ден да огранича детето си от тези места. Иначе на днешно време кое е полезно, не мисля, че проблема е само в MC и KFC. Знаете ли как се правят родните ни кренвирши и колбаси и колко гадории се слагат вътре смлени, знаете ли какво се слага в лютениците или колко набухвател или какво ли не се слага в хляба, за да стане такъв какъвто е? А месата, които се пълнят с течност, за да са големи и тежки, или с какво се огояват животните за повече месо, а сиренето, кашкавала и така наречените "млечни продукти" как се правят? А знаете ли при колко от тези български фирми, които ги произвеждат, са открити нередности? А фалшивото ни масло? Неистинското биволско мляко? Плодовете и зеленчуците с химикали? А тези, които ги мажат с нещо като парафин или друго(пример: ябълки), за да са лъскави и да имат търговски вид, а безалкохолните ни и фалшивия алкохол? соковете и нектарите дето съдържали 100% плод...дрън-дрън... от хляба и храните до единия прост чай и подправки, всичко е прецакано. Знаете в моя град как събират липа за чай и предават в пунктове за изкупуване? виждала съм като падне цвета от дърветата в парка и разни там минават с метлите, метат от земята липов цвят и продават... Нека не говорим за народ и храни помия. Не е основателно да забъркваме народността на някого. Относно нашите баничарници, баници и т.н. въпроса не е само до използване на добро олио, или на пример тези които заместват сиренето с извара и т.н. Идеята е, че както заведенията за бързо хранене, така и прекомерната употреба на тестени изделия, също не са полезни и водят до проблеми и затлъстяване.
Снежа Е.Как можем за месец да свалим 7-8 кг?
Здравейте от мен! Можете ли да ми посочите къде да открия повече информация за тази диета с кленовия сироп? Благодаря!
Снежа Е.Как да отслабна бързо ?
Бъдете много внимателни в избора на диета. Бързото отслабване не е полезно. Аз препоръчвам да се информирате добре преди да започнете нещо такова и да прецените. Аз в момента спазвам тази 90 дневната диета, която доста се обсъжда от известно време. Едно ще кажа - става бавно, но здравословно се чувствам много добре.
Снежа Е.Любимите ни български ястия
Определено харесвам - баница, сърми, боб, разядки включващи печени чушки...