Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Снежа Е. в Gotvach.bg
Снежа Е.
Новак
Моята стенаРецепти3Снимки14СтатииСъветиКоментари10Форумни темиПостове във форума10За менИзпрати съобщениеточки120
- Снежа Е.добави снимка към: Пухкав тутманик с яйца и сиренепреди 7 години, преди 7 години
- Снежа Е.сготви: Паниран кашкавал в кори за баницапреди 7 години Паниран кашкавал в кори за баница05.01.2017Паниран кашкавал
- Снежа Е.добави снимка към: Пухкави хапки с кашкавал и сиренепреди 7 години
- Снежа Е.добави отговор към форумната тема: Американска храна в Българияпреди 9 години
Тук навлизаме в едни много дълбоки води. Това кой какъв народ е няма нужда да се обсъжда, все пак говорим за храна, а не за история. По отношение на здравословност - да, тези заведения за бързо хранене предлагат храна, която е вредна. Аз също ще опитам един ден да огранича детето си от тези места.
Иначе на днешно време кое е полезно, не мисля, че проблема е само в MC и KFC.
Знаете ли как се правят родните ни кренвирши и колбаси и колко гадории се слагат вътре смлени, знаете ли какво се слага в лютениците или колко набухвател или какво ли не се слага в хляба, за да стане такъв какъвто е? А месата, които се пълнят с течност, за да са големи и тежки, или с какво се огояват животните за повече месо, а сиренето, кашкавала и така наречените "млечни продукти" как се правят? А знаете ли при колко от тези български фирми, които ги произвеждат, са открити нередности? А фалшивото ни масло? Неистинското биволско мляко? Плодовете и зеленчуците с химикали? А тези, които ги мажат с нещо като парафин или друго(пример: ябълки), за да са лъскави и да имат търговски вид, а безалкохолните ни и фалшивия алкохол? соковете и нектарите дето съдържали 100% плод...дрън-дрън... от хляба и храните до единия прост чай и подправки, всичко е прецакано. Знаете в моя град как събират липа за чай и предават в пунктове за изкупуване? виждала съм като падне цвета от дърветата в парка и разни там минават с метлите, метат от земята липов цвят и продават... Нека не говорим за народ и храни помия. Не е основателно да забъркваме народността на някого.
Относно нашите баничарници, баници и т.н. въпроса не е само до използване на добро олио, или на пример тези които заместват сиренето с извара и т.н.
Идеята е, че както заведенията за бързо хранене, така и прекомерната употреба на тестени изделия, също не са полезни и водят до проблеми и затлъстяване. - Снежа Е.добави отговор към форумната тема: Дайте трик за застройка на супапреди 9 години Зависи от супата. Аз когато застройвам, просто не слагам белтъка а използвам само жълтък, към който слагам или малко оцет, или малко кисело мляко. Другия вариант, който гарантира, че супата няма да се пресече е с топла/варена застройка. Аз поне така я знам да се нарича.
- Снежа Е.добави отговор към форумната тема: Лейди на плажа ми е любимият коктейлпреди 9 години Не знам защо, но като прочетох заглавието Лейди на плажа и думата, която ми се наби в съзнанието бе - плаж. И като се замислих за плажа, веднага се сетих за Мохито.
- Снежа Е.добави отговор към форумната тема: Меню за Бъдни вечер,Коледа и Нова годинапреди 9 години ...хмммм никой не спомена приготвянето на тиквеник. У дома приготвихме и това.
- Снежа Е.добави отговор към форумната тема: Американска храна в Българияпреди 9 години
Моите уважения, но аз бих искала да кажа, че едно и Американската храна или Американската кухня и друго са fast food заведенията като MC и KFC, които ние знаем и са се наложили по цял свят. Традиционната американска храна е много вкусна, а MC и KFC са нещо друго.
Колкото до наднорменото тегло, MC и KFC и "американския начин на хранене", какво ще кажете тогава за дюнерите и техните вариации, пиците на парче или нашите родни баничарници.Извинете ме, но аз мисля, че ако замените MC и KFC и ежедневно висите в някоя баничарница и нагъвате мазни баници и понички, резултата вероятно ще е същия. Нашия български вариант на американското храна не е по-добър или по здравословен - да се тъпчем с тестени и мазни изделия. - Снежа Е.добави отговор към форумната тема: Любимите ни български ястия преди 9 години Определено харесвам - баница, сърми, боб, разядки включващи печени чушки...
- Снежа Е.добави отговор към форумната тема: Кои са най-добрите Кори за баница?преди 9 години Не съм ползвала тези Одрински кори. Мисля, че не съм ги и виждала до сега. Ползвам Фамилия от 500 гр., защото са идеални за моите тави.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest