Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Кака и Батко»Единичен статус #29235
  • Кака и БаткоКака и Баткодобави коментар към: Квас и квасен хлябпреди 9 годиниКвас и квасен хлябКвас и квасен хляб06.02.2023ХлябДобро, добро, колко да е добро - прочетох го втори път и виждам, че не всичко е идеално обяснено, за което се извинявам. Първият пропуск е да уточня, че квасът ежедневно се "захранва" с по една лъжичка брашно, респективно се добавя и вода за запазване на консистенцията. Ако съдът започне да се препълва просто се изхвърля част от сместа - при мен това не се налага защото всеки ден взимам по 4 с.л. за хляба. Другото, което ми направи впечатление е, че веднъж захванат квасът има живот около месец, месец и половина, после придобива въз-кисел аромат и май тестото не втасва така добре както със свеж квас. Последното уточнение е за самото приготвяне на хляба - написал съм "пропорциите са същите" имайки предвид, че всеки вече си има някаква рецепта за хляб с мая т.е. в случая само се замества маята с квас и останалото е чакане. Успех!