Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Кака и Батко»Моите форумни постове
Кака и Батко
Кака и Батко
Новак

Моите форумни постове

Кака и БаткоТайната на перфектния паниран кашкавал
Пробвай всяка порция да завиеш във фолио и тогава да печеш или пържиш - ще се учудиш от резултата!
Кака и БаткоТайната на перфектния паниран кашкавал
Правиш всичко както си описала, но преди пърженето/печенето завиваш във фолио - в същност пробвал съм само печенето.
Кака и БаткоТайната на перфектния паниран кашкавал
Сложете кашкавала за паниране предварително за 15 минути във фризер. "Разбийте жълтъците с брашното и бирата и внимателно ги объркайте с разбитите на сняг белтъци. Нарежете студения кашкавал на парчета с дебелина до 1, 5 см. Овалвайте ги първо в ледена вода, после в панировката и ги подреждайте в тава с хартия за печене. Сложете в подходяща, предварително намазнена тава да се изпекат. Пекат се в много силно загряна фурна от двете страни. Поднесете с прясно накълцан магданоз и резен лимон." Нещо подобно на това, но отделните порции увиваш във фолио. Дано съм бил полезен!
Кака и БаткоТайната на перфектния паниран кашкавал
Копирах и цитирах някаква рецепта, която много ми прилича на оригинала, говоря по памет, но никога не е късно да се открие топлата вода. Успех!
Кака и БаткоТайната на перфектния паниран кашкавал
Извинявам се, че те подведох снощи - на мъж вяра да нямаш! Допитах се до когото трябва и се оказа, че не е фолио, а кори за баница. Още веднъж се извинявам - важно е при завиването на кашкавала листа за баница да не се пукне. Другото важно е овалването в яйце да стане непосредствено преди слагането на "пакетчето" в тигана - ясно е до какво води намокрянето. Не се ползва галета. Пържи се или се пече до цветът, който ви харесва. Добър апетит!
Кака и БаткоТайната на перфектния паниран кашкавал
bananka :това за корите за баница не бях го чувала, малко калорично ще се получи но мисля че ще е вкусно Можеш спокойно да забравиш калориите - галетата не е по-малко калорична!
Кака и БаткоТайната на перфектния паниран кашкавал
ivelina_gancheva98 :Брашно, яйце и много е важно ГАЛЕТА според мен. Пробвай рецептата с корите за баница и мигом ще забравиш за плесканията с яйце-галета-яйце. Нещата вече са казани, но да обърна внимание на най-важните моменти 1. Не допускай кашкавалът да перфорира кората, ако трябва завий в още една! 2. Овалвай в яйце непосредствено преди слагането в тигана 3. Споменавай тази, която е постнала рецептата - аз я споменавам с добро! Добър апетит!
Кака и БаткоКакво ще предложите за следващия месец?
Lidiq5 :Да се снима стъпка по стъпка как се приготвя дадена храна не е лоша идея, това означава че сме я приготвили ние, а не че сме я снимали от някъде. А що се отнадя до точки, да се дават на всяка снимка не съм съгласна, защото ще започнат да се качват по 10 снимки на рецепта. Напълно съм съгласен с мнението ти за безбройните снимки, но примерно рецепта със нимки "степ бай степ" може да носи повече точки от рецептата с една снимка. Виждал съм на други места снимки с обяснеие под снимката какво се случва и какво целим - полезно е!
Кака и БаткоКакво ще предложите за следващия месец?
Моето скромно предложение е всеки който е натиснал бутона "сготвих" да публиува и снимка/и на сготвеното, дали снимката е автентична нека прецени онзи, който е публикувал рецептата, нека и той да е оценителя, а иначе аз мога да натисна много бутони само и само да трупам точки, а реално с нищо не съм полезен на околните, защото "сготвих" не означава, че ми е харесало. В някаква степен това би ограничило и онези, които публикуват рецептите от "бабиното тефтерче" без никога да са ги пробвали! В крайна сметка искам да апелирам, нека се опитаме да направим живота си по-вкусен, а не непрекъснато да трупаме точки - аз се отказвам от моите! Другото МНОГО важно за мен е да се сложи край на анонимността, ако умра от печатна грешка искам да знам кого ще псувам на онзи свят - шегувам се, но хейтърите нямат място сред нас! Последно - искам да мога да коригирам рецептата си според забележките, които съм получил - никой не е безгрешен, понякога просто пропускаме да кажем важни неща защото за нас те са обичайни, но за другите са важен детайл, а в кулинарията детайлите са важните!
Кака и БаткоЗащо сме в този сайт?
Аз пък съм тук за да се гъбаркам с такива като Мартина Тракова - голям праз, че въпросът се преповтарял, аз прочетох ТОЗИ, а не онзи на Вили, къде е разликата??? В крайна сметка въпросът си е въпрос без особено значение кой го е задал! Няма да ходя да питам Вили какво е имала предвид, нито пък Татьана Балова, имам очи, имам уши, виждам, че едни са тук заради изявата, други заради комплексите си, трети по друга причина, а за мен тя е най-важната - да са полезни с мнението си, да са конструктивни, да са уважаващи, а не плюещи, да не са кречетала от рода на "на всяко гърне меродия". Аман от злобари, както е модерно да се казва хейтъри, аман от безпричинни плюнки, аман от хора, които сутрин като се погледат в огледалото и мразят половината свят, след обяд и другата половина, а вечерта и себе си!
Кака и БаткоЗащо сме в този сайт?
simpoliq :В началото ми беше интересно но сега всички само за точки мислят,и кой каквото му падне това пише за рецепта. Тия точки ще ви побъркат бе хорааа... :blush: Кофти, но факт и все пак е по-добре да напишеш нещо сам и по определени правила, отколкото да препостваш снимки във Фейсбук!
Кака и БаткоЗащо сме в този сайт?
ТатянаБалова :Бих открила форумна тема "Защо да НЕ СМЕ във фейсбук?", ако не се притеснявах, че неговите потребители ще ме изядат с парцалките. По-голям тъпизъм не съм виждала. Но ме учудва, че например цели издателства и медии са недостъпни освен през него. Фейсбук за мен е едно огледало, в което някои тъпаци се оглеждат с всичките си снимки, коментарчета и прочее простотии и се любуват на собственото си отражение. Също като в селфитата. Боже, боже! Накъде върви светът! И къде остават Реноар, Леонардо, Ван Гог, Достоевски, Мопасан, Албинони, Бетовен, Моцарт?! Уви, тук форумът е готварски, а не литературен, бих Ви показала едно интересно нещо. Надявам се казвайки Леонардо не визираш Ди Каприо - покажи нещото, това че някой е запретнал ръкави и готви не означава, че е опериран от други чувства и емоции!
Кака и БаткоЗащо сме в този сайт?
ТатянаБалова :...На Вас стигна ли Ви търпението да прочетете дори само тези две изречения? Имайки предвид главните букви разбирам въпроса като отправен лично към мен, а не към целия форум. Дори и въпросът Ви да е към всички аз мога да отговоря само от мое име. Да, все още се срещат и такива млади, които четат. Не, проблемът не е в поколенията - винаги е имало четящи и нечетящи! Проблемът е някъде доста по-дълбоко от това, което аз мога да видя, но образно казано логиката е следната - измислихме автомобила, за да не ходим пеш, измислихме телевизията, за да не четем, забравихме да пишем, защото е по-лесно да дрънкаме по телефона - с две думи целият човешки прогрес води до регрес и за съжаление май този процес е необратим. Относно Facebook не бих могъл да дам по-точно определение от Вашето, жалкото е, че простаците от Фейсбук могат безпрепятствено да спамят и тук, а с годините аз се научих да чета не само дадена публикация, а и коментарите под нея - понякога някои от коментарите си заслужават повече от самата публикация, но за съжаление, за да стигнеш до тях трябва да изчетеш купчина празнословия, но явно това е заложено в "човещинката" - простака/ът е най-гръмогласен! Дано този форум се опази от всепоглъщащата ни простотия, но не съм особено голям оптимист - без простаците светът е скучен, липсва отправната точка, липсва дъното, от което да се оттласнеш! Не ми е много ведро, но пожелавам на всички останали да са по-ведри и най-важното да се опитат да са полезни, а точките и наградите ще дойдат от самосебе си!
Кака и БаткоЗащо сме в този сайт?
ТатянаБалова :Ех, колко хубаво казано и грамотно написано! Най-после нещо свястно да прочете човек. И се сещам за думите на Воланд от "Майстора и Маргарита", отправени към Леви Матей (цитирам по памет, имайки предвид думите Ви за простотията): "Как би изглеждал светът, ако в него цари само светлина и няма никакви сенки?" Вече не чета толкова много книги (и за да не звучи като оправдание ще кажа, че не е поради липсата на време), май е време да напиша моята си книга с ясното съзнание, че после критиците ще ме разкостят! Понякога хрумките ми идват само от една дума в нечие изказване, в случая четейки написаното за светлината се сетих за един простичък въпрос "Ако се изобрети кола движеща се със скорост по-голяма от тази на светлината как биха светили фаровете и?". Проблемът ни е, че простотията, злобата, завистта се движат със скорост близка до тази на светлината, или както казваше един мой приятел "Нямаше да има толкова простотия по света, ако простаците не бяха така изобретателни!". Жалкото е, че с мълчанието си ние в същност приемаме и толерираме глупците, става така, че в един момент те дирижират живота ни, а не просто да си квакат от блатото! Именно за това апелирам да се сложи край на анонимността! Стоян
Кака и БаткоЗащо сме в този сайт?
ТатянаБалова :Напълно съм съгласна за анонимността, която е посестрима на малодушието и подлостта и най-зъл враг на доблестта и честта. И като слушам как журналисти и политици се придържат към нея, когато критикуват, губя към тях доверие и се отвращавам. Май се отдалечихме от тематиката на сайта... Вие вчера какво си готвихте за неделен обяд? Да, леко излязохме извън предмета на сайта, но разговорите вървят ръка за ръка с готвенето, иначе идва скуката, а скуката не е нито за купа, нито става на супа. Не сме маниаци на тема готвене, събота и неделя не са някакви специални дни, но днес е ден за приготовление за скъпи годсти. Едното ястие, което е вече почти готово са пилешките сарми, за които съм писал рецепта, другото ще е шкембе чорба и понеже гостите ще са от далеч и доста гладни в менюто се предвижда домашна лютеница в хлебопекарната, хайвер пак там, тутманик с квас и т.н. до пълно подуване. Разбира се нито една от разядките няма да бъде пропусната, макар че няма страдащи от липса на апетит. Добър апетит и на Вас!