Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Кака и Батко»Единичен статус #33321
  • Кака и БаткоКака и Баткодобави коментар към: Тайната на сочните пържоли на фурнапреди 9 годиниТайната на сочните пържоли на фурнаТайната на сочните пържоли на фурна18.12.2018ПържолиПрав си! За това има два вида приготовление, едното е ПЪРжоли, а другото е ПЕчоли, въпрос на вкус казало кучето и знаеш къде се облизало, на мен пърженото ми пречи, но на който му носи си е по-вкусно. По отношение на тока ще цитирам един колега "кефът цена няма" - колко да е ползата от един пакет цигари, ама пушач да е спрял да пуши заради цената??? И за да не отварям нова тема ще уточня тук, че говоря не за една, а за 6 пържоли минимум (щото и 8 се хващат в една тава). Започваме сега с тънките сметки - един влак отива от Варна до София за 8 часа, за колко време биха отишли два влака хахаха - шегувам се. Фурна със 700 вата отгоре и още толкова отдолу са общо 1400 вата - нека да не работи през цялото време заради терморегулатора, но да приемем 2800 вата за цялото приготвяне, т.е. 2.8 киловатчаса, умножено по 20 стотинки за киловатчас дневна енергия са 56 стотинки за целия кеф (де га рестарана???)! Сега да смятаме по другата схема - не повече от 2 пържоли в тиган, т.е. 3 тигана по 12 минути, което смятам дори без калкулатор за 36 минути. Стандартен котлон е 1250 вата, грубо на ум ще изпапа 600-700 вата, умножени по същите 20 стотинки ще се получи 14 стотинки, демек икономисахме цели 42 стотинки, ама през това време едните яли, другите гледали, третите пържили - не слагам в сметката изядените салати и изпитата ракия. Хайде да си дойдем на думата "не всичко е пари приятелю" се пееше в една песен, форумът е не да си сготвим евтино, не да направим от нищо нещо, не да се хейтваме, а за да споделим опит, за да сме полезни един на друг, за да ни е кеф. Хайде сега се замисли колко беше ти полезен с изказването си и пак ми се обади, щото аз не съм хейтър, но ти май ми се наби в очите по някакъв начин! С уважение и снизхождение - Стоян!