Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Кака и Батко»Единичен статус #33332
  • Кака и БаткоКака и Баткодобави коментар към: Тайната на сочните пържоли на фурнапреди 9 годиниТайната на сочните пържоли на фурнаТайната на сочните пържоли на фурна18.12.2018ПържолиПонеже си нямам друга работа в момента, ще си позволя да продължа разсъжденията си. Нека първо уточня, че НИТО едно от минусчетата не си получил от мен!!! Нито съм професионален готвач, нито имам претенции да ставам такъв, прост инженер съм и допреди 2-3 години можех да правя само варени яйца. Откакто ми се наложи да бъркам и циментови разтвори, да садя домати и да плевя чесъна си казах защо да не се пробвам и в кулинарията. Най-голямото ми предизвикателство беше да направя омлет (винаги съм го харесвал и никога не съм знаел как така се получава), оказа се безумно просто, но с една сложна уговорка, да имаш добронамерен човек, който да не се прави на ГУРО, а да ти покаже, и да ти обясни с думи прости. Няма да пропусна да спомена, че това беше хижарката на х. Персенк - за съжаление не помня името и, но и твоето ГОСПОДИНЕ няма да запомня! Та омлет се прави на тиган, трябват ти 3 яйца по 24 ст. т.е. 72 ст. малко олио, бучка сирене, и огън (бил той на ток, на газ или на горски дърва), дали сумарно всичко ще излезе 1 лев??? Ами аз за 1 лев (минимум) отивам там където съм тръгнал, а после трябва и да се върна. Остави парите, остави тънките тарикатски сметки, остави колко ще ти струва да ядеш омлет на Персенк, къде остана благата дума, къде остана уважението, къде остана зачитането на чуждия труд??? В момента имам на ПРОМОЦИЯ търпение, зачитане на правото ти на глас (до изчерпване на количествата търпение), запази коментарите си за идни поколения, не чукай там където си неканен! Опитвам се да съм полезен, не ми пречи!