• Мария БеженарМария Беженардобави форумната тема: Вкусна Веган луканкапреди 9 годиниЕдна страхотната рецепта за веган луканка с червено цвекло.

    Нужни продукти за Веган луканка:
    1 средна глава червено цвекло
    100 гр сушени домати
    150 гр белено слънчогледово семе
    10 гр Рас ел ханут
    10 гр чубрица
    5 гр пушен червен пипер
    хималайска сол

    Начин на приготвяне на Веган луканка:
    Накисваме сушените домати във вода за 10-15 минути. За смилането на сместа за луканка използвам класическа ръчна месомелачка. Може да се използва чопър или друг уред, но според мен с класическата ръчна месомелачка сместа за луканка става с перфектна структура. Нарязваме цвеклото на ленти.

    Включваме в играта месомелачката, като смиламе суровото цвекло, беленото слънчогледово семе и сушените домати. Към готовата смес добавяме подправките – хималайска сол, Рас ел ханут, чубрица и пушен червен пипер.

    Объркваме добре, оформяме луканката в желаната ни форма и сушим във фурна на 50 градуса с леко отворена врата или в дехидрататор. Аз лично я суших във фурна, поради липса на дехидрататор, след което я оставих още няколко дни да поизсъхне и се получи страхотна веган луканка.